Playing with fire

...Och tur var det väl att den här dagen blev lite bättre. Förutsättningarna efter morgonens lilla bryt var inte så lovande. Hade god lust att klubba ner någon där ett tag. Men sen ägnade jag några minuter åt att ta mig samman.

Dagen på jobbet blev dock lite ljusare, har fått leka brandman då vi varit på brandutbildning. Vi fick både lite teori och träna själva med olika släckningsmetoder; pulver, skum, kolsyra, vatten och tjena vet vad. Det var kul även om jag stod på löjligt långt avstånd från elden, hihi. Dumt att utmana ödet tänker jag då dagen redan varit dålig. Med tidigare facit så skulle antagligen jag fattat eld med...och det hade inte varit så kul.

Nu när jag väl snackar eld så får jag dela med mig av en anekdot som innefattar eld som är svår att slå. Den historien har förföljt min far i många år och det är rätt åt honom. Så kan det gå när man ska leka dubbelagent och hemlighålla saker för sin familj. Min far är en inbiten nikotinist och har snusat eller rökt sen Jesus gick i badshort. Han gör duktiga uppehåll lite då och då (kan vara år som han håller upp) men oftast återfaller han. Anyway, när historien utspelar sig hade han alltså slutat snusa. Pappa skulle upp tidigt och tävla tyngdlyftning i någon annan stad i Sverige och begav sig tidigt en lördag morgon.

Jag vaknade av ett samtal från en granne som säger det ryker något fruktansvärt från er balkong varav jag springer upp och ser att vår balkong (spaljén som delar av våra balkonger plus grannans barnvagn) står i härliga lågor. Hela familjen yrar (mest jag och mor) medan storebror tar sig samman och släcker elden med några hinkar vatten.

Brandkåren kommer ändå med tre bilar och sirener för vi trodde inte den elden gick att släcka. Men de stövlar in och ska undersöka så allt är okej. Det visar sig att min far har tjuvrökt på balkongen och fimpat i blomlådan. Där har det sen tagit eld och the rest is history. Förstå hur förvånad och hur mycket min far skämdes när han kom hem och dels fick erkänna sitt rökande och att han bränt ner vår balkong. 

Dagens lärdom är alltså man ska icke leka med elden för det kan bli så dumt  =)


Kommentarer
Postat av: Jojjo

Ha ha ha!

Postat av: Afrikanen

Appropå din pappa, kan du inte berätta den om haren...

2007-05-29 @ 19:17:17
Postat av: Linda-Sara

Hehe!

2007-05-29 @ 21:25:31
Postat av: Karin

Jojjo: ja, visst, det är lätt att skrattat åt...det var kul redan då!
Afrikanen: Jo, den kommer imorgon min vän, haha
Linda-sara: Hö hö...

2007-05-29 @ 21:42:38
Postat av: Moster

Men Karin detta hade jag missat. Kul att veta.
Haren tror jag däremot jag kommer ihåg. Och sen har jag hört nåt om cyklister. Hmm.... och var det inte nåt om nån fasan???

2007-05-29 @ 22:23:34
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: eremo

men jag har hört nåt om Roffes dotter, att hon spydde i tunnelbanan i London?
kan det stämma?

2007-05-30 @ 08:47:31
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Karin

Moster: nej, men har du det?Missat en sån hemskt rolig historia? usch, jag är en hemsk dotter som hänger ut min far på detta vis. men det var många år sen detta...Haren och fasanen kommer ikväll, hihi...Cyklisterna, hmmm..tror jag vet vad det är med....
Eremo: Ja, du..om vi ska börja prata om vad jag gjort i mina dagar blir det mycket och jag vill vaken bekräfta eller dementera detta... haha....bättre att hänga ut min stackars far!Jag har iofs spytt överallt...mensvärk och fylla har gjort sitt, haha!mensvärken framförallt; Gamla stan sthlm, Karolinska läroverket, navets skolgård, presssbyrån i nordstan...Spy på fyllan gör jag aldrig längre, jag är för gammal nu, möhööhhhh!

2007-05-30 @ 14:23:33
Postat av: eremo

a eller hur!

2007-05-30 @ 14:34:07
URL: http://eremo.blogg.se
Postat av: Berntkarine

i sow this site while i was looking for a site with uesful information it really helped me. nice job you are doing please keep it on.

2009-06-23 @ 07:48:51
URL: http://berntkarine.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback