My life 2007

Summering av 2007 i ett lååångt inlägg så håll i hatten!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Hmmmmmm, jag hade min första betalda semester, en milstople i historieböckerna om ni frågar mig. Utöver detta var det nog same old same old!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Detta skrev jag förra året i min blogg (kommentar i parantesen):
  1. tänka positivt (det gör jag fortfarande inte, haha).
  2. Visa medkänsla (det hoppas jag att jag gör men kan alltid bli ännu bättre).
  3. Skapa tillit (Very important både personligt och yrkesmässigt).
  4. vara ödmjuk (Ja, jag kan framstå som dryg men inte år 2007, sa jag då men tror jag är minst lika dryg, och jag står för det).
  5. Börja träna igen (första delen av året var jag en stjärna sen dalade jag efter sommaren, damn it).
  6. Satsa hårt på mitt körkort (hej nervvrak det vet vi alla hur det gick).
  7. Släppa tag från det gamla och ta tag i det nya, nytt år nya tag!!! (jorå, en del men inte tillräckligt, fortfarande massa spöken).
  8. Våga, våga våga...det är mycket jag skulle vilja våga! (Jag utmanar mig själv mycket mer, en början ivf!)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nix pix päron.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej men farmor skrämdes rejält där ett tag men det har vi rett ut *puh*.

5. Vilka länder besökte du? England, räknas Umeå och Stockholm och Örebro som länder? I så fall har jag rest väldigt mycket, hihi!

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? Ett körkort och sen hitta mannen i mitt liv.

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? Många datum som jag kommer ihåg, 2/4 tatuerade jag mig, 5/11 blev farmor dålig, mina uppkörningsdatum och ja, min födelsedag kommer jag alltid ihåg.

8. Vad var din största framgång 2007? Att jag avslutade något som påbörjades 2007 som har legat och gnagt sen urminnestider!

9. Största misstaget? Det klassiska misstaget, dricka lite för mycket och utrusta sig med mobiltelefonen. Det har i år lett till mycket dumheter. Det behövs verkligen inte ens vara för mycket alkohol, bara dricka tillsammans med en mobil är i mitt fall total livsfara. Eller nej, bara mig nykter med en mobiltelefon är fan livsfara med.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, rätt pigg och kry faktiskt!

11. Bästa köpet? Hmmmmm, gjort många, många. Men mycket randigt, rosa, med stjärnor och dödskallar. Min mamma har pikat mig att jag borde klä mig som någon i min egen ålder, vet inte vad jag ska säga om detta?

12. Vad spenderade du mest pengar på? Körkortet som verkligen kommer bli det dyraste jag äger NÅGONSIN, haha.

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Många, många...

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag måste säga att 2007 har varit ett rätt tufft år. Jag har grävt fram spöken och lik ur garderoben som har varit där alldeles för länge. Våren var en lättnad samtidigt som det gjorde väldigt ont. Jag har varit bitter och känt mig sviken. Detta har jag dock fått reda ut en gång för alla med professionell hjälp. Utöver det har mitt psyke fått sig en omgång i samband med körkortet. Men fan, har haft så mycket roliga stunder med! Så jag antar att dalarna och topparna tillsammans skapar någon sorts jämn väg på Närke slätten.

15. Vad önskar du att du gjort mer?
Haft råd och tid att resa mer, världen är ju så stor, ack så stor!

16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ringt hem till mamma och pappa och gråtit. för deras skull alltså.

17. Blev du kär i år?
Nej, sanna mina ord. Möjligtvis kär i kärleken.

18. Hur många one night stands? Alltså, det beror på hur man definierar ett one night stand. Därför säger jag pass på den frågan.

19. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Im not a hater, Im a loving sister!

20. Något du önskade dig och fick?
En härlig semester, en helt galen rolig maskerad som jag anordnade, en tatuering, en mysig resa till Sälen, se Justin Timberlake shaka rumpan och listan kan göras lång, långare långast!

21. Något du önskade dig men inte fick?
Körkortet och sol (blek som en fiskpinne).

22. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Jag var ledig från jobbet och hade tebjudning här hos mig på kvällen.

23. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, ett körkort, haha! Sen skulle det varit bra om jag förstod mig på det manliga släktet men det är inte bara 2007 utan de senaste 26 åren.

24. Vad fick dig att må bra?
Alltså, det som gör mitt liv är mina älskade vänner och min underbara familj.

25. Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha, på denna fråga måste jag ju svara Måns Zelmerlöv, det finns inget annat svar som kan godkännas, haha (internt AB).

26. Vem saknade du?
Några as som inte är värda att vara saknade och sen några vänner som flög ut i periforin.

27. De bästa nya människorna du träffade?
Jag har nog inte träffat några nya människor men kommit närmre en del redan existerande vänner.

28. En värdefull läxa du lärt dig i år?
Att man inte ska ha offerkoftan på sig allt för långa stunder. Det handlar om att växa upp, klippa sig och skaffa sig ett jobb!

29. Citera en sångtext som summerar ditt år:
That's my cool and I can't take it off,
haha!

Sugna? Gör det vetja! Att summera året är ju ball!

Gott nytt år säger jag till er alla!!!

X

Why is this happening to me?

Jag förstår ingenting *himlar och blinkar rådvilt med ögonen*

Jag tror min mobiltelefon har pajat, har fan knappt fått ett sms eller samtal på två dagar. Som om det inte räckte, det ser ut som min hotmail, facebook och hemtelefon också är trasiga, SAMTIDIGT! Bara helt knäpptyst här hemma, herre gud, det händer ju bara mig...

Hehe....( iärlighetens namn är jag just hemkommen från jobbet och tystnaden är rätt go så kanske bra att allt valde att "gå sönder" idag).

X

Galen dygnsrytm AB

Som sagt, galen dygnsrytm. Jag kunde såklart inte somna igår för jag sov ju så länge på morgonen. Somnade efter halv två tror jag och klockan ringde halv sju imorse. Döden död!!! Ikväll och imorgon bitti är det jag som påbörjar operation styra upp min sovklocka!!! Jag ska återgå till mina normala tider, lägga sig i tid och gå upp sådär vid 9. Nu får det bli ordning och reda helt enkelt =)

Så länge är det bara bita i det sura äpplet, se ut som en död mus som katten släpat och och vara astrött!

MEN jag klagar inte, nix pix päron! Min dag innehåller jobb, tågresa hem och förhoppningsvis en go film ikväll med lite god mat. Dock kan det bli en sån där kväll då man bara somnar tidigt, hehe...
 
Någon annan som är intresserade att berätta vad de ska sysselsätta sig med idag? Vad för roligt kan hända en regnig söndag?

X

Trötter

Hugaligen! Jag är så jävla trött. Nu får det vara nog, dags att bryta det här mönstret, för just nu är jag inne i en narkolepsi period. Jag bara sover, sover och sover ännu mer. När jag inte sover är jag konstant trött. Idag sov jag till 11.30. Det är verkligen inte likt mig. Jag säger då det, tur att ljuset är på väg tillbaka så man kan få lite energi tillbaka.

Idag är det dags att jobba, efter en veckas ledighet. Jag kan inte säga att jag åker dit med glädje men som vanligt blir det nog skojsigt när jag väl kommer dit =)

Morgonens låt måste helt klart vara Adam Tenstas that my cool, det svänger!!!

X

An old friend

Ja, nu måste jag få berätta en rolig grej som hände i veckan!

Jag har fått kontakt med en gammal gammal brevvän via Facebook!!!

Vi blev brevvänner på en badstrand på västkusten när jag var tio. Jag hälsade på henne flera gånger och ja, vi var rätt bra vänner. Vi höll kontakten tills jag var 19 år då vi tappade kontakten av någon anledning.

Nu hittade hon mig på FB och det är så kul att catch up, har ändå gått sju år sedan sist. Hon i närheten av var jag jobbar och vi har redan pratat om att ses, hur kul vore inte det!

Kul kul...

X

Im back!

Hej hej, hemskt mycket hej! Nu har jag haft jullov från bloggen men ska nu ge er en ordentlig uppdate på hur jul 2007 var för fröken Rosa. Jag gör det i punktform, blir kort och konscist tänker jag. Glömmer säkert hälften med. Så listen and learn kids:

* Jag har ätit, ätit och ätit lite mer. Efter detta haf jag mått illa en stund för att sen äta lite mer. Julen är för mig egentligen ett stort illamående då jag bara äter för mycket mest hela tiden. Men gott har det varit. Dock är jag inget fan av julmat (den har också slinkit ned) så har botaniserat lite mer i mamma och pappas tokiga julmat som morotsdip, böngryta, goda grillspett, brollans galet goda potatisgratäng och kusinens fantastiska quorn köttbullar, mums säger jag!!!
* Jag har försökt styra upp julfeeling hemma, klätt gran, druckit litervis med must (its a must, hehe) och längtat efter snö.
* Jag har fått klappar av min bror och lite annat löst folk och blivit nöjd som fan. Gåvorna jag fick var: en bodybutter, en vattenpipa som var ashet så kom nu och rök vetja, en fin anteckningsbok, fina uppläggninsgafflar, en mobilpryl och en fiiin kalender!! Sen har jag lyckats gett bort årets julklapp till mor och far, en sodastreamer. Så vi har kolsyrat det mesta.
* Jag har börjat skriva må bra bok i min nya fina anteckningsbok. Svårt men jag är nöjd med mig själv!
* Jag har umgåtts med nära och kära. Ni vet vilka ni är och mitt hjärta är varmt och helt med er....PUSS!
* Jag har gjort en klassiker, gått ut på juldagen och faktiskt haft ruskigt skoj. Efter en stillsam pubkväll blev det klubb. Jag och min vän K styrde och ställde i kön och när vi väl kom in fanns det en hel massa välkända nunor att hälsa på. Mycket trevlig kväll som slutade med att brollan och jag tog sällis hem. Jag hade pumps och var lika lila som de kan jag säga.
* Jag har varit på en blixtvisit i Gästrikland hos min älskade farmor. Hon är piggare och vi myste en massa. En mer godhjärtad människa får man leta efter!

Idag lämnade jag Örebro med glädje och lite sorg. Passande nog spelades Håkan Hellström i lurarna när jag rullade in i ett regningt Göteborg. Då vet man att man är hemma. Lite vemodigt är det allt. Är hemma själv från att ha toksocialiserat mig i dagarna sju. Jag är tillbaka i vardagen, ensamheten och regnet.

Nej, nu får ni berätta, vad har ni styrt med?

Lägger kanske upp lite bilder här senare, annars finns de på FB, hihi!

X

Merry xmas

God jul och hela den grejen!

Här är det julstök i allra högsta grad! Ingen julfeeling än men den kan komma med Kalle, mat, klappar, släkt och den där baletten!

X

In the hood!

So, Im home in the Orebronx, as we call it! Min dryga lillebror som idag fyller 23 bast har flyttat till Sthlm, därför envisas han nu med att kalla mig bonnläpp och hävdar att Örebro är en förort till Sthlm (därav förortsnamnet Orebronx).

Vår familj är fylld med ironi och värme, hehe...

Idag ska jag ta mig an stan i Örebro för att köpa min sista klapp och en födelsedag pressie till Lillebrollan...

Busy busy =)

Ha en fabulös dag!!!

X

Puh...

Nu är slutet nära. En dag kvar här på jobbet. Idag blir en rolig dag så känns stabilt. Jag och min kollega ska måla om vårat samtalsrum. Samtalsrummet är ett projekt som vi nyss startat, tror nog det kommer bli helt fantastiskt fint. Det ska bli lite beigeaktigt och sen en lite turkosfärgad fondvägg, mums mums! Tyvärr men antagligen kommer det moffas lite mer här på jobbet, det står moff överallt *puh*, blir illamående så fort jag tänker på det. Likt förbannat har jag säkert tryckt i mig massor innan lunch!

Jag vet vad mitt nyårslöfte ska bli...

Träna, träna och ännu mer träna....

X


Nöff nöff

Inte nog med att jag svullade hemma igår, idag har jag svullat på jobbet; choklad, naturgodis i mängder, clementiner, mat och ännu mer mat. När den här julen är över kommer jag och mina kärl i kroppen behöva en detox, *puh* Kommer inom kort tid anta formen och färgen av en liten julegris, nöff nöff! Kanske är det mig ni serverar nästa år?

Förövrigt fick jag julklapp från jobbet, ett presentkort på 300 kronor i valfri affär på ett stort köpcentrum nearby, gott mos! Riktigt bra då jag får titta ut något jag verkligen vill ha =) tror nog jag har en idé till en sak jag vill ha som e fasligt dyr men fasligt fin och som jag kan unna mig för jag är så duktig på jobbet!

Fan, nu vill jag att det ska vara fredag, vill åka hem NU NU NU!

X

I denna ljuva vintertid

Packar just nu till min hemresa över julen. Jag ska jobba inatt sen åker jag direkt till kära Örebro!!! Som vanligt har jag packat  alldeles för mycket men nu har jag förlikat mig med att jag är obotlig packare =) Sen har jag vänner som är värre, jag nämner inga namn men ni vet vilka ni är storpackare. Att någon är värre än en själv gör mig lite lugnare, hihi.

Att åka hem känns jätteskönt, har trappat ned och känner att min kropp är påväg ner i "jul läge". Har aldrig varit en fan av jul men nu när vi är hemma och firar känns det mycket trevligare. Ingen hets att åka, ingen hets att behöva umgås med släkt som man inte gillar (ni hörde mig!) och hela den biten. Denna jul blir det verkligen så soft med familjen och min moster och morbror med kusiner (lugn moster, er familj är en mycket trevlig en). Så det kommer bli trevligt!

I år ska vi bara köpa en present, jag har fått pappa på min lott och det är klappat och klart så ingen julklappspress heller. Min lillebror fyller visserligen år på lördag så det måste jag styra med. Är lite oroad, för min lillebror ska köpa till mig. Sista budet jag hörde var att han skulle köpa hundfoder för hela slanten, med min lilla söta bror vet man faktiskt aldrig, haha! Så det blir spännande!

Vad har ni för planer för den röde tiden? Någon som vill dela med sig av sina  kommande julbravader?

Nej, dags att packa ihop den här affären som jag bor i och hinna med en snabb gos med E och M innan jobbet!

Ps. Styr upp lite snö i Örebro nu du som är ansvarig! Ds.

X

Svulleri svullera

Huga...

Nu är jag full upp till halsen av glögg, choklad, clementiner, pepparkakor, lussebullar, nötter och fan och hans moster!

Det är ju tur att jul inte ens har börjat och att det kommer fler tillfällen att svulla, hehe....

X

Min favvo jullåt all times =)



Den är så jävla klockren den här låten så hälften vore nog och från en av världens bästa filmer (nu tog jag i så byxorna sprack). Love actually för er som på något vänster missat den. Den är hur som helt fantastiskt dålig så den blir bra!

Nu, fika, sen glöggfest....

X

Grannsämja

Jag bor i ghettot men jesus vilka fina grannar jag har! Idag fick jag julkort från en av mina grannar Rolf. Frågan jag ställer mig är

Who the fuck is Rolf?

Jag anar att det kan vara en äldre man som bor längst bort i min korridor men hey, vi har inte presenterat oss med namn och har inte pratat mer än i hissen. Jag får gå över och tacka för julkortet antar jag och prata lite. Blir lite av en suprise att se vem Rolf är??!?!

Nästan som vem tar vem, fast ingen ska ta på någon men ändå...

X


Tomten är full!

Nej nu ni!

Nu måste tomten vara full, Rudolfs mule måste vara röd för mer än kylan, Piff och Puff måste ha blivit så speeded på annat än livslust och gud måste ha glömt lustgasen på!!!

Jag fick min lönespecifikation idag och lönen betalas ut imorgon!!!! Ta mig fan vilken rolig suprise =) Jag trodde pengarna skulle komma på fredag.

Nu undrar ni kanske hur jag kan vara så glad för detta, ja let me tell you. Dålig ekonomi och julafton nu på måndag är en kombo som inte fungerar så bra! Jag har iofs inte speciellt många klappar att köpa (bara pappan min) men några av mina vänner ska få något med nu när jag upptäcker att jag är en rich bitch!

Jag är gladast i stan så från oss alla till er alla, TJIHOOOOOOOOOO...

X

Dålig service AB

Ja herre gud, mycket ska man vara med om innan man blir grå hårig =)

Time to dissa ett café i Gbg, redan slängt en och annan smocka på några restauranger men nu är det dags igen.  Det märks att man bor i en stor stad, man kan pyssla med olika skumma saker och ändå få kunder! Var på ett fik som heter Franks och jag och min vän J skulle äta något. De hade typ tre mackor kvar, foccacia, lasange, paj och en meny med olika sallader (som jag förövrigt ätit där sent på kvällen förut). Detta utspelade sig i kassan:

Jag: jag skulle vilja ha en sallad
Tjejen: Nej, vi serverar ingen mat längre
Jag: Okej, då tar jag en foccaia (en macka som ska VÄRMAS)
Tjejen: nej, det kan du inte heller få
Jag: Men vad jag kan få då?
Tjejen: mackor som är kalla )typ tre kvar, hur mycket kunder som helst)
Jag: men varför har ni maten framme då om den inte säljs och får ätas?
Tjejen: Vi har ingenstans att göra av den (MEN TÄCK ÖVER DEN FÖR HELVETE OCH SKRIV EN LAPP)!

Ja, egentligen ville jag bara gå men vi hade satt os och köat i hundra år. Tog en kall jävla smörgås och åt.

En stund senare hör jag hur en annan tjej blir serverad vitlöksbröd, som man visst måste värma...hmmm. När vi går ifrån stället står det massor av tallrikar som visar att människor rätt nyss har ätiti sallad, har jag missat något?

Tjejen i kassan var stressad, mycket kö och människor men nja, gnällig som jag är måste jag ändå säga att jag inte riktigt förstår hur hon tänkte. Jag ska nu gå dit igen samma tid och se om jag kan få en sallad, jag ska vara en pain in the ass, hehe! Skam den som ger sig....

Anyway, trött som en gurka, nu ska det sovas!

X

Som hämtat ur mitt livs novell...

Jag satt på bussen till jobbet och kände en doft. En doft som var allt för välbekant. Jag drog ett djupt andetag, slöt ögonen och lutade mig tillbaka. Det var verkligen som klockan drogs tillbaka och jag låg där i hans famn. Jag gosade in mig hans hår och den där lukten, bara hans hår kunde lukta så gott (det där hårvaxet har allt nämnt i den här bloggen föut, hail the hårvax). Jag blev bara för ett ögonblick supernostalgisk och tankarna kändes som tagna ur en harlequin novell.

Jag öppnade ögonen och tittade framför mig. Där satt en tunnhårig man med stora klumpar av hårvax, med en ful tröja och en rätt flottig fasad. När jag gick av bussen tittade jag en extra gång...

Hela romantiska bilden var totalt förstörd, och tur är väl det, haha!

Nu är hårvaxet för evigt förknippat med något helt annat!

X

Mästarmöten!

God eftermiddag!

Drömde att jag opererade blindtarmen inatt, mycket spännande operation. Gissa var de gick in? Genom tummen såklart, så när jag vaknade upp ur min narkos hade jag ett stort operationsärr under tummen....

Hmmmm, mycket spännande operation må jag säga!När jag vaknade hade jag fruktansvärt ont i tummen, magen och i nacken. Tummen gick snabbt över när jag insåg att min operation var på låtsas, magen gick också över snabbt när jag insåg att jag inte alls hade ont i blindtarmen. Nacken dock, den tyder på någon form av obekväm sömn inatt för den är stel och jag kan inte röra på huvudet som jag vill. Hej trästock säger jag!

Idag är det fortbolls fest för hela slanten. Först spelar Liverpool mot Man U och sen är det Arsenal mot Chelsea, jag ska titta hemma hos en vän. Nu tänker ni säkert oj vad hon är insatt och intresserad. Det stämmer inte, men såna här matcher mellan mästarlag är ju allt lite mer spexiga i min mening. Har ju av någon konstig anledning blivit ett fan av Liverpool, skyller på min vän...

Ha en bra dag!

X

Lisebergskaninen goes Johnny Depp

Jag var på Liseberg idag...

det var jag inte ensam om att vara. Herre gud, satan in the gatan vad folk det var. Det borde ju jag kunnat ha listat ut men ibland så tror jag mer om mänskligheten. Hur kan alla var så dumma att gå dit på lördag eftermiddag? Lika dumma som jag tydligen. Hur som helst var det en orgie i barn som skrek, barnvagnar, folk som knödde och sen hysteriskt mycket lampor. Ja, det är så vackert när mörkret lägger sig över Liseberg. Jag blir nästan lite tårögd, hihi!

Liseberg bjöd på samma koncept som varje år. En av mina favoriter idag var nog ändå isshowen som vi tittade på (eller inte). Vi kan kalla den Lisebergs kaninerna goes Pirates of the carribean. Fyra Lisebergskaniner på skridskor utklädda till pirater och sen en drös med kids som åkte omkring. Det var en show som bland annat bjöd på lite riverdance, slagsmål och kuslig musik.

Jag kan säga att jag hade varit skitskraj om jag var ett litet barn som såg fyra gigantiska gröna kaniner åkandes. De där gröna kaninerna får ju fan vem som helst att få mardrömmar! De har helt psykotiska leenden och med utklädnader som en skotte kanin, en kock kanin och ett spöke till kanin ryser man allt lite!Brrrrr.......

Nu ska jag satsa på SM i att äta genom en vegetarisk pizza med fetaost och sen eventuellt klämma i mig en chipspåse, yay!

X

Äntligen!

Nej, dra på trissor! Jag tittade på Andra avenyn i brist på annat och insåg att min granne rakt över är en av skådisarna!Visste väl att man kunde leva flott på en skådiskarriär, att bo såhär fint ät ju att likställa med Hollywood!

Galet, nu är det jag som går över med bullar och saft och erbjuder mina tjänster som skådespelerska! SVT behöver en ny programledare och jag kan både se mig själv i rollen som host för På spåret och Mitt i naturen!

Ja, jag har fan väntat på en breakthrough och nu ni =)

X

Det kom en råtta ur toaletten

Igår vad jag på After work, som är ett spännande fenomen. Man börjar dricka klockan efter jobbet och sen dricker man en stund tills man är trött och vill gå hem. Jag och mitt följe bestämde oss för att kombinera den briljanta after worken med en utgång efter. Det fungerade si sådär. Man orkar liksom inte så mycket när man börjar dricka vid halv fem, när klockan är tio är man redan färdig att gå hem. Men vi höll ut! När klockan var cirkus tolv var jag både mätt på mat, alkohol och klubbande (som aldrig hände). Jag kände mig mest som en svullen bakelse...
Dock var det en mycket trevlig afton, med en vän som jag träffar allt för sällan. Hur det nu kommer sig kan man undra.

På after worken började vi prata om husdjur och vi kom osökt in på råttor och möss. Jag har ju haft både möss och råttor som husdjur och har verkligen inga problem med dessa djur. Dock tycker jag vilda råttor som är stora som hus är fruktansvärt otäcka. När jag bodde hemma i Örebro hade vi komposter på gården och där fanns det råttor som levde lyxliv i komposterna. Stora som bufflar var de i mina ögon. En kväll när jag skulle gå hem kilade en sån här stor buffel förbi mig och då trodde jag banne mig att jag skulle dö. Då min pappa var mr kompostansvarig i huset fick han även äran att drämma ihjäl de, det var en kamp på liv och död vill jag lova =) Anyway back to the story. Igår pratade vi om råttor som kommer upp ur toaletter, klättrar på väggar, biter folk så de får rabies och sånt...

Igår när jag kom och idag har jag med stor tveksamhet kissat, haha. Jag har inte riktigt känt mig bekväm att sitta still på toan. Tänk om det kommer en fet råtta och biter tag i punanin, det hade varit något att berätta för barnbarnen!

Ja ni, får sluta upp med denna paranoia och fokusera på de lite viktigare bitarna i livet...

X


Ett barn är fött

Nu i dagens high tech tider är det sällan man får någon post. Post har liksom spelat ut sin roll, nu sköter jag nästan allt från datorn med räkningar och sånt. Jag får några tidningar, lönespecikfikationen och annat blaj men nja, inte ofta det dimper ner något här inte. Jag tycker dock det är löjligt kul att få post och är alltid förväntansfull (trots att jag vet att jag aldrig får något, haha) när jag öppnar dörren. Kanske har någon skickat ett roligt brev eller ett fint vykort från en varm plats? Hur jag kan tro detta är helt galet med tanke på att jag själv aldrig skickar brev eller kort, det var nog sist när Hjälmaren brann.

Idag när jag står i duschen hör jag att det dimper ner något, inget tungt utan något som skulle kunna vara ett brev alternativt ett vykort =) Full av förväntan duschar jag snabbt som attan klart och kilar ut till hallen. Ja, när jag säger kila så ska ni veta att från duschen till hallen är det cirkus fem steg. Vad möts jag av då? Tidningen Regionmagasinet, temanummer Ett barn är fött-18 sidor om de första omvälvande åren i våra liv...

Med lockande rubriker som Hjälp, jag hinner inte duscha, Ossian fick rör i öronen, spädbarnskolik så överlever du...

Ja, Tack så jävla mycket. Inte nog med att ni påminner mig om min biologiska klocka som fullständigt kör över mig utan ni tar upp min dyra postplats!Men ja, ni gör ett bra jobb.....tackar! Den här tidingen ska jag läsa med största intresse!Fan, finns till och med ett korsord, nu ni!

X

Pang på rödbetan!

Som jag skrivit om förut luktar det från grannens matlagning every now and then. Idag är det kokt rödbeta som serveras i grannskapet tror jag bestämt. Det var ivf doften som mötte mig när jag skulle gå på toa...

Övrig lägesrapport är att jag är löjligt trött trots att jag är ledig idag, *gäsp*. Snälla ljus, kom tillbaka till Sverige, jag är ledsen för allt jag gjort. Jag lovar jag ska gottgöra dig på något sätt...

X


Fröken clever

Glad lucia eller hur man nu uttrycker sig! Idag kanske man ska styra upp ett luciatåg och några lussebullar!

Idag är jag ledig och jag säger bara tjooofaderittan lambo!!!!!

Har lite planer för dagen som framförallt involverar min kära vän Afrot. Vi ska leka promenad, bakning och annat skojsigt!

Sen ska jag se smart ut idag och bära glajjor, kors i taket! Det händer en gång om året ungefär och idag är en sådan dag. Viktigt att se clever ut en dag som denna...hmmmm....

Ha en bra torsdag!

X

Ännu mera mord

Herre min gud. Jag är helt slut i kroppen efter en galen afton i mordets tecken!!!  Det var mig en helt galen upplevelse och om ni inte har någor för er och lite cash över, testa det.

Jag spelade en fröken Felicity Frank som var ett stjärnskott på teatern som spelet utspelade sig på. Jag hann med att bitchfightas en HEL del, bli tafsad på brösten, testa amfetamin tillsammans med några andra, smutta mycket champagne och försöka sälja min kropp. Visst låter det politiskt korrekt som den socionom jag är!?! Förstå att jag gjrode en bra tolkning. Jag tror nog att man gör olika tolkningar på sina karaktärer beroende på vilken sorts arbetsgrupp man är. Vi drack ju ingen alkohol och jag kan tänka mig hur det blir om man gör det. Bland oss fanns också en hel del drama såsom kleptomaner, otrohets affärer åt höger å vänster och såklart en mördare....

Riktigt roligt, många skratt och underhållning till max. sen var det väldigt vackert ute på Orust där vi var. Och god mat för den delen!

Sen är jag helt klart inte så clever kanske, jag hade helt fel gissning på vem mördaren var. Mördaren var mig närmare än jag trodde....hmmm....

Nu ska jag slappa och ladda inför morgondagen!

X

Mord!!!!

Idag är det ingen vanlig dag inte...

Idag ska jag leka Cluedo med jobbet, hihi!!! Vi ska iväg på något som heter mordmysterier på Tofta gård. Man äter samtidigt som man ska lista ut vem mördaren är, verkar galet kul. Alla får en karaktär med tillhörande personlighet och sen är det skådisar som tokar lite med har jag uppfattat det som. Jag ska gå in för min roll stenhårt, hihi!

Blir nog riktigt skoj tror jag.

Men först ska jag allt jobba lite, så man förtjänar det menar jag =)

X


Mitt beslut

De senaste månaderna men framförallt de sista två veckorna har jag känt mig så jävla liten. Det har känts som att jag ensam ska bestiga Mount Everest utan utrustning. Jag har stått och tittat på det där jävla berget och inte haft en aning hur jag ska komma till toppen. Berget har bara blivit större och större för varje dag som gått.

Idag fattade jag ett beslut, ett beslut som idag känns så jävla gott och jag känner mig hundra kilon lättare.

Jag ska inte köra upp i år. Jag hade en tid på fredag men den är nu avbokad. Att köra bil har redan från början varit ett stort problem för mig med diverse blockeringar, oro, stress och nervositet. Till en början yttrade sig stressen när jag hamnade bakom ratten men sista två veckorna har det även färgat mitt "andra" liv. Jag har gått med en stark ångest (ingen hobby ångest), hjärtklappning, oro, stress, svettningar och skakningar i hela kroppen. Detta har yttrats då jag bara tänkt på den kommande uppkörningen.

Jag har verkligen försökt vända tankar, andats från magen, provat avslappning och gud vet vad men resultatet är bara att jag  inför denna uppkörning är mer stressad än någonsin. Till den punkt att jag  inte orkar mer just nu.

Idag tog jag beslutet att jag ska köra upp nästa år och få hjälp för den här blockeringen som är större än Berlinmuren. Jag ska påbörja beteendeterapi för att få hjälp att bryta detta beteende. Jag vet att jag är den enda som kan förändra det här vilket är en skön känsla samtidigt somd et gör det hela ännu mer scary... Här kan man inte svassa omkring i nån offerkofta, här är det dags för aktion.

Ja, detta var väldigt självutlämnade och kanske egentligen lite för personligt men jag måste få det ur mitt system. Jag ser inte detta som ännu ett nederlag, det hade varit ett nederlag att köra upp och misslyckats igen. Då jag har gått med känslan att jag redan vet att jag kommer misslyckas på fredag hade jag ju definitivt misslyckats. Jag ska köra upp med en good feeling och som det är nu finns det inte någon good feeling.

Jag vet att alla menar väl när det frågor hur det går och så men jag vill gärna att det är lite låg profil kring detta med bilkörning just nu. Nu ska jag fokusera på att ha en mysig jul och koppla av, sen får jag återuppta mitt arbete med lappen i januari, för jag ska inte ge upp. Tackar om ni respekterar detta även om jag vet att ni gör det med välmening....

Till sist, mamma och andra kära vänner vad skulle jag vara utan er? Jag vette fan vad....

X

Heja Heja public service!

Jag har just sett den nya miniserien på SVT som heter "en spricka i kristallen"...

Se den. Den var otroligt gripande och sorglig men bra!

Nu ska jag styra upp tandborstning och allt sånt där. Klockan 10 är det en dokumentär om Michael Moore också på på SVT. Heja public service!!!

X

I have a confession

Jag vill confessa att jag gillar musik som kanske icke är så ball i andras öron. Musik som inte är pretto, svår och creddad (om någon har undgått detta alltså). Det sitter djupt i mig att erkänna då jag någonstans trodde jag häftigare än såhär men icke icke.

Min nya favoritlåt är Shayne Ward- No u hang up

Shit vad jag diggar. Kommer gilla den i två dagar sen kommer jag kräkas på den....

X

Karin handlar

Karin innan hon går in på Hemköp:

Jag ska bara handla det jag verkligen behöver, får handla på en billigare affär senare i veckan. Jag är hungrig nu så om jag köper lite krossade tomater så kan jag göra någon tomatsås och pasta. Billigt och gott. Ost är lite dyrt så det skippar jag. Får spara min pengar nu så jag kan köpa julklappen och betala mitt körkort. Fan, Karin du är bra klok....

Karin efter att ha handlat på hemköp:

Nej, fan. jag skulle ju bara handla det jag verkligen behövde akut idag. Nu köpte jag massa onödigt men ja, äta måste jag ju. Kanske inte hade behövt köpa turkisk yoghurt, jordgubbar, hallon till efterätt...och att äta pitabröd med massa goda färska grönsaker och kyckling var lite onödigt så här i fattiga tider....


Att man aldrig lär sig. Handla på fastande mage är fan den sämsta idén i mannaminnet!!!!

X

I was just thinking

Jag känner mig fortfarande skum, nästan lite bakfull fast jag inte drack igår. Glåmig, frusen, lite nedstämd och trött. Trött är jag i massor fast jag sovit som jag ska. Kanske är den där söndags ångesten som gör att man känner sig kymig och allmänt urspårad. Eller så är det bara den klassiska vintern som har tagit kontroll över mig. Mörkret har ju verkligen infiltrerat mitt liv och man kan allt säga att det finns överallt.  Jag har också så mycket i veckan som känns lite jobbigt, så egentligen hade den här veckan gärna fått hoppas över. Vips så var det v 51. Är det någon som skulle kunna ordna detta kanske? Gå rakt på helgen säger jag. Fredag har jag roliga saker inplanerade på.

Hmmm, undra om det var jag har aldrig som satte mig ur spel =)

X

The sunday blues

Glad andra advent!!!

Ännu ett steg närmare till den där julfan =) Fast i år ser jag framemot eländet om man så kan säga,hihi!Ska bli så trevligt att komma hem och mysa med min familj. Sen ska man ju såklart äta sig till fördärvet, kramas med vänner och ta det oförskämt lugnt! En hel vecka blir det för mig och det känns uber lyxigt, yay! Och julklapssproblemet är ju redan löst, så har ingen stress här inte.

Ja, hold your horses nu, två veckor kvar innan detta sker. Ska försöka fokusera på här och nu! Idag är det ju söndag, jag ska jobba och som vanligt när man ska åka iväg är de otrevliga känslorna i hela kroppen. Förstår inte varför jag alltid har sådant motstånd till söndagar och jobb? Det är bara fel för mig....

Men nu ska jag icke vara kinkig, bara görat och sen le samtidigt! Först ska jag dock hinna med en mysig lunch med fröken J....

Ha en bra söndag. slit inte ut ur nu =)

X

Jag har aldrig

Ja, satan i gatan och släng mig framför tåget (nej, inte okej att säga) vilken trevlig kväll! Jag hade det jättetrevligt. Det var när Jag har aldrig börjades leka som jag kände att jag inte hade druckit. Jag är redan rätt pryd och blyg när det gäller sånt där och utan alkohol blir det ännu tydligare kan jag meddela, haha. Så när leken börjar bestämde jag mig för att vara selektivt med, jag var med på de frågorna jag tyckte var okej att svara på. Så var ju lite skoj, mycket tokigt folk har pysslat med. Det mest spännande är nog att i början är att det mest  är allmänna frågor för att sen övergå i någon sorts frågesport i häftiga sexupplevelser, haha. Anyway, det var en najs kväll...

Nu ska jag sussa, tvättid tidigt imorgon...

X

Full på vatten, hey!?!

Baluns it is....

Själv ska jag på baluns ikväll och det tror jag blir trevligt. Ska zippa lite på en julmust tror jag och  bli full på kärlek , hihi. Appropå att bli full på saker som man egentligen inte kan bli full på, nu ska ni få höra. På högstadiet så var jag på en fest (jag drack inte på den tiden) och en kille sprang omkring med en fickplunta. Han blev fullare och fullare ju längre kvällen led. Han skröt också med hur lullig han var. I något ögonblick övergavs den här flarran och någon bestämde sig för att smaka. DET VAR BARA VATTEN! När han blev konfronterade med detta kunde han ju liksom inte säga som det var utan sa att det var smaklös sprit =) Stackarn säger jag. men det var ju rätt kul ändå. Så om någon har druckit den spritsorten vill jag gärna ha namnet, verkar ju himla käckt, haha! Sprit som smakar vatten!

Nej, nu va det dags att styra upp sig själv, tjingeling och ha en bra lördags kväll!

X

Bakom flötet?

Det känns som någon tappat mig bakom bakbordet och sen hällt grus i ögonen på mig, dvs jag är i toppform =) Hihi, nej jag är trött efter en väldigt lång och intensiv dag på jobbet, det ter sig alltid så att det är panikmycket att göra på fredagar och då är vi alltid få i personalstyrkan. Så har allt jobbat för brödfödan, det vill jag lova! På bussen hem somnade jag som en spädgris men sängen ser jäkligt lockande ut nu med.

Nu har jag kommit hem, käkar lite ostbollar och tittar på idol. Ja, vad ska man säga om det spektaklet? Marie är torr som fnöske (även om hon kan sjunga) och Amanda är ball (fast hon inte är så klockren på sång) och ska göra skiva på egen hand. Som de säger i juryn, Amanda har något som få har! Den där låten de båda sjunger är ruskigt dålig, ingen catchig refräng och bara en tråkig vers utan några skojsigheter. För övrigt tycker jag att det hade varit kul om jag hade blivit begåvad med en sångröst. Jag älskar verkligen att sjunga men jag är ingen klippa direkt....

Ska allt krypa to the kojs nu och sluta mumla i nattmössan...

X

Klubbad säl

Det är verkligen fredag idag och det kan inte hjälpas att jag känner mig som en klubbad säl. Klubbad säl feelingen brukar allt infinna sig på fredagar I guess hur lite man än jobbar, haha. Jag är en klubbad säl som inte är van att jobba fem dagar i sträck, det käcka med mitt schema är att man nästan aldrig behöver göra det men denna vecka blev det så. IMen imorgon får jag en ledig dag, tackar. Sen går vi påt igen på söndag. Jag passar även på att jobba över en smula idag då jobbet drabbats av någon sjukepidemi, alla är sjuka kors och tvärs!

Så håll i hatten för här ska det jobbas så in i bänken =)

Ha en bra fredag sålänge!

X

Ostballar

Idag är en bra dag =) Det är bara bra utan någon egentlig anledning;

Jag har haft en mycket bra dag på jobbet, jag är på gott humör, jag har inte oroat mig så mycket för diverse tråkigheter och ätit en god middag i min ensamhet (tomatsås med bulgur och fetaost).

Nu ska jag titta lite på TV och äta OLWs cheez balls! Jag säger då det, vilka goda små bollar, mmmmmmmm!

X

Dirty sms av misstag

Det här med T9 på mobilen är ju rätt käckt, de flesta gångerna. Idag upptäckte jag hur fel det kan bli. Jag skulle skicka ett sms till min far och berätta att jag var glad över att komma hem i jul. Smset som telefonen skrev blev följande (vilket inte riktigt var min mening med smset):

Ska bli så skönt att få komma hem till kuk och mysa massor...

Som tur var såg jag detta lilla ordval innan jag tryckte sänd. Det hade varit väldigt dumt annars känner jag....

Så passa er för T9, T9 skickar dirty sms utan att man riktigt menar det.

X

Gravidchock!!!!

Så har det hänt igen, det är lite tröttsamt men börjar ju bli van vid detta lag =) Jag har blivit tillfrågad mycket under min "köttbulle" tid i London, dvs då jag drack öl och åt fet mat så jag gick upp 10 kilo. Då frågade människor i kör (en lätt överdrift som vanligt när jag är en storyteller).

Är du gravid?

Senast jag hörde detta var på mitt sommarjobb 2005 då min dåvarande chef ville kommentera min uppsvällda mage inte en gång utan två dagar i rad. Hon ville verkligen försäkra sig om att jag icke var gravid och gav sig liksom inte. Förstår inte hur man har mage (ordvits i det hela)? Jag tänker att man borde fråga när människor är i 8 månaden, då blir det liksom inte fel, haha och ingen behöver bli förnärmad!

Så idag kom frågan igen och jag börjar undra. Är det något jag inte ser? För jag vet att jag har en liten bula på magen men inte fasen ser jag gravid ut. Jag tar verkligen inte åt mig men jag tycker på något sätt det är skrattretande.

Sen är jag ju såklart nyfiken om det är någon annan som är med om detta så ofta som jag?!?Ofta är ju som sagt var en överdrift men jag tycker ändå att 6 gånger under sin livstid är mycket med tanke på att jag aldrig har varit gravid!

Så nu vill jag dementera dessa gravididitetsrykten en gång för alla!!! Den dagen då jag eventuellt blir gravid berättar jag säkert inte, för alla har nog redan frågat mig vid det laget, eller vad tror ni?

( Hälsningar gravida Karin som bifogra en bild från i somras då barnet precis hade börjat växa!)



X

Skottlossning

Har varit skottlossning på mitt torg igår kväll runt 23...

Tur att man sover så bra...

X

I-lands orättvisa

Jag känner mig alltid så jävla snuvad på konfekten när jag ätit sådär mycket att maten nästan sipprar ur öronen!

Man tror ju man ska vara mätt i all evighet men det tar fan inte lång tid innan man är hungrig. Jag åt ju som det var min sista måltid. Nu tänker jag i ren protest inte äta mer idag, jag åt ju för tre förut....

Så nu lägger jag mig, tänker på det enorma matintaget och blir mätt, det med basta!

X

Julegrisen Karin

*Oooomph*

Jag känner mig som en tjock julegris, vet knappt om jag kan stå upp snart. I vanlig ordning har jag tryckt i mig alldeles för mycket mat, precis som förra året. Och året innan dess och året innan dess med =) Att man aldrig lär sig, hihi! Jag är ju inte egentligen stormförtjust i julbord men sen måste man ju smaka på allt, ta av det man gillade, käka desserter ocb gud vet vad!

Så nu är min mage som en ballong, tror inte vi ska testa och trycka hårt på den....

Bussen hem går hem om en halvtimme, ska bli gott, har jobbat sen igår och är redigt mörbultad!

X

Den franska filmstjärnan i mig

Det är bara när det är julfest som den röda sjalen med vita prickar på och det allra finaste röda läppstiftet åker på.

Tycker själv jag ser ut som en filmstar med min lilla scarf i en chic knut kring halsen (om det inte var för nitbältet hade jag kunnat vara hämtad från 1940-50 talet)....

Jag känner mig lite fransk, så idag är jag från Frankrike, ni kan kalla mig Cherie och det kindpussar som gäller!

Qui Qui amour....

X

Ingen vill veta var du köpt din tröja (som du målat på)

Det känns som denna dag kan beskrivas såhär:

Jag har en vit tröja och när jag kommer till jobbet börjar jag med att måla ett stort streck på hela tröjan utan att ens märka det. En kvinna påpekar detta faktum en stund senare till min stora förskräckelse. Tröjan är för övrigt ny, nu vet jag inte om detta streck går bort i tvätten, yippie yay! Är blyerts, någon som vet hur det funkar i tvätten?

Såhär går jag omkring och myser i min numera randiga tröja samtidigt som jag  villigt erkänner att denna måndag har varit en trist en. Jag är inte på humör, jag känner mig orolig, stressad och pressad.

Men vet ni vad, som vanligt är imorgon en annan dag. En dag som kanske blir bättre! Det tror jag, för det är nämligen julfest imorgon. Julbord, julklappsbyte, jullekar (som jag ska hålla i bland annat) och annat mys...

Så god natt och kom kära tisdag...

X

Jag köper det inte!

Måndag ack denna måndag.

Jag erkänner att jag allt känner mig lite vemodig. Dels för det är måndag och jag vet att jag har massor av tidiga mornar framför mig att skutta upp i veckan men också för att Göteborg är inte The julstad som de nu utger sig för att vara (Gbg satsar på en kampanj som heter så). Att en stad i söder skulle vara en julstad är ju lite lätt skrattretande, om man ser snö här får man ju en hjärtattack (överdriver lite nu).  Det är +6 och grått, tillsammans med mitt gråa betong block till hus blir det fan ännu gråare...Hello the colour grey!

Skrev ett käckt inlägg för några veckor sen om att jag hade förlikat mig med en blöt och trist vinter men jag säger då bara fuck till det. Jag tar tillbaka det inlägget för nu sitter jag likt förbannat och är bitter på vädret.

Ge mig lite snö, kyla, ett par nya vinterskor, en veckas semester så ska ni se att det blir bättre =)

Så länge ska jag jobba på mitt goda humör, köra lite bil och jobba! Så alla får ha en löjligt bra måndag!

X

Go och glad!

Nu har det julats nog för idag (observera inte hjulats, det kan jag icke även om det hade varit ball). Så med massa jul i magen ska jag nu titta på lite go Tv =) Får bjuda på en riktigt bra sång, ingen julsång men den här videon är så bra. Sen är det en av mina favoritgrupper som lirar. Julmusik kommer man ju höra så det sprutar ur öronen ändå! Enjoy!



X

Nu ni, ett två tre MYS!

Men vad fan, nu är det lika bra att göra det där med jul på fullast allvar, så i år satsar jag (nja, alltså nu överdriver jag). Jag kom på den briljanta idéen att ha adventsfika här hemma hos mig ikväll så nu är det maxat med jul här hemma. Vi ska dricka glögg och must om vartannat, käka pepparkakor, mandariner, choklad och titta på mitt helt enorma julpynt som jag ordnat under dagen...

Mitt julpynt består av en en julstjärna (blomman), en julstjärna (en vit med mönster på) som hänger snett med hjälp av silvertejp som förra året, lite glitter, några röda ljus och sen den gamla ljusslingan från förra året som jular till det lite extra mycket.

Till denna kompott har jag firrat massa go julmusik och är helredo att mysa som fan i denna jul...

Fan nu åkte julstjärnan ner, måste styra med uppsättningen nu och adda mer silvertejp så den sitter hela julen....

X

Tackar!

TACK!!!!!

Usch, där var jag bra nervig....

Men vår grupp är helt okej. Nog med fotbollsexpertis, nu ska jag städa vidare, för nu har jag allt börjat med garderoben!!

X

Pimp my advent

Ja, då var det första advent så jag säger glad första advent till alla. Jag har inte riktigt hunnit pimp my home the old advent style men ska se till att få upp stjärnan idag. Jag är ingen stor fantast av julpynt men en stjärna och en ljusslinga tycker jag att jag kan ha. Ja, sen har jag stora silvriga snöflingor som jag kan sätta upp på mitt fönster. Jag önskar mig ju en vit jul så kanske kan spreja fönsterna också  =) Jag ska eventuellt köpa lite mer pimp material i veckan men jag får se. Har redan så mycket skit i min lya, hihi.

EM-lottning på Tv, spännande =)

Jag hoppas vi hamnar i samma grupp som England. ELLER HUR VAR DET NU? Haha. Skadeglädjen sitter fortfarande i....

Nej, men jag hoppas verkligen vi hamnar i en bra grupp med dåliga lag, så vi kanske kan få det där EM guldet vi aldrig fått (och antagligen aldrig får, haha).

I be back som Arnold en gång sa....

X

Bad bad bad

Ja, jag har ivf rensat men kläderna ligger kvar på soffan...hmmmmmm...

Men nu ska jag ju leka med E och M så måste åka.

Fan, dålig människa är vad jag är =)

X

Lördag....

Ja, jag överlevde ridningen från igår. Ja herre gud vilket äventyr. Jag har ridit där en gång tidigare men denna gången var hästarna betydligt tokigare. Det började med att en häst började galoppera och det satte nog ribban för de andra hästarna. Nej, så farligt var det inte men det var rätt livat. Min häst gillade gran så den såg till att jag fick gå in i alla granar i skogen vilket medförde att jag blev pisseblöt. Trots mina idoga försök att styra ut honom ur buskagen lyckade jag icke!Men han var ju så söt,hihi.

Afterworken som följde var också väldigt trevlig och blev mer än en afterwork. Jag var hemma 03.30 och då var jag allt lite glad i hatten =) Men det blev en lyckad kväll med men mina tokiga partrners in crime.

Nu är det lördag och jag ska göra det jag borde gjort för två veckor sen. Då lade jag ut hela min garderob i soffan för att sortera ut saker jag inte använder. Kläderna ligger fortfarande där och soffan har fungerat som en garderob. Så idag ska de in i garderoben igen....

Sen blir det nog lek med M och E. Jag har ju varit där de senaste två lördagarna så blir lite av en hattrick, hihi. Blir nog trevligt...

Hoppas ni får en riktigt trevlig lördag!

Och förresten, lyssna på Christian Kjellvanders poppies and peonies, mycket bra låt....

X