Galet galet!

Okej att jag hittar på mycket tok men jag har en i min släkt som gör det ännu bättre, ni måste läsa detta inlägg skrivet av min moster, jag trodde inte sånt här hände på riktigt, bara på Greys och andra sjukhus serier!My gosh. Så all heder till min kusin som säkert inte blir så nöjd att detta sprider sig som en löpeld i diverse bloggar =)

Förövrigt kan ni glömma er glass suckers då jag är på väg till ett spinningpass, yihhaaaaaaa!

X

Jakten på Rolf

I december skrev jag ett Inlägg om en kär granne som skickat ett julkort, jag var mycket fundersam på vem denna granne var.  Jag har misstänkt två män på min våning för att vara grannen Rolf och idag mötte jag Rolf numero tre. Nu är jag ännu mer förvirrad och jakten på Rolf går vidare....

Än är inte sanningen uppdagad då det liksom aldrig blivit riktigt läge att fråga vad gubbarna heter (den ena gravt alkoholiserad, den andra har någon form av psykisk sjukdom tror jag).

Idag är det fredag och jag är trött som en kamel. Jag ska duscha, äta och lägga mig i korta drag, detta är the highlife gott folk!

X

Oh happy day

Den här dagen blev ju en sån där überfin dag, då allt bara har varit roligt och galet. Så nu ska jag dela med mig av en rolig dag i Karin Rosas liv =) Håll i hatten, här händer det saker!

Först och främst har allt med bilkörningen gått super. Lilla Karin har tagit det lugnt trots pressade situationer, jag har andats och gliiidit fram i både Göteborg (och Mölndal). Om man ska göra ett litet statement här i bloggen tycker jag Mölndal ska sluta snobba sig och börja hänga med Göteborg istället för att vara en egen kommun. Ja anyway.

 Bilskolan där jag inte har varit sen Jesus gick i badshorts har skaffat alkolås i alla bilar. Helballt ju! Så jag fick blåsa och trots att jag inte ens har druckit en droppe sen i söndags blev jag nervös, haha. Har ju blåst i min ungdom på discon och på jobbet har jag testblåst men nu kändes det allvarligare, haha. Jag klarade dock testet och fick brumma iväg.

Sen åkte jag in till stan och satte mig på en bänk i solen och käkade sushi, det var ju skönt så länge solen lyste men när den försvann blev det genast hemskt. Tapper som jag är satt jag kvar i säkert en halvtimme. Sen gick jag och strosade och tittade på allt jag ville köpa men köpte inte nåt...nästan, haha. Köpte ett set med vantar, mössa och halsduk på HMs barnavdelning, en mössa på Lindex barnavdelning och en BH och trosor. Var billiga fynd om jag så får säga!

Jag har fått min första tid hos KBT (kognitivt beteende terapi) angående blockeringen kring min uppkörningen, känns nice som fan!Hon ringde idag och det kändes stabilt.

 Sen var det som sagt grädden på moset att få komma hem till Afrikanen, äta en helt underbart god "Au-pair" soppa (morot,potatis, squash, lök...) och mysa med resterande deltagare. Kom hem för en stund och är strålande glad.. Ja, det var min dag, en trevlig en som sagt! Nu ska det sovas för hela slanten, trött som en åsna!

X

Baby u can drive my car

Dagens tema är bilkörning: Bilkörning på bilskola, bilkörning på hemmaplan, bilkörning i sinnet och bilkörning i kroppen.

Själv tycker jag bilkörning känns väldigt 2007 och lamt men om man inte klarar uppkörningen två första gångerna är detta kontentan. Om ni undrar, jag är bitter ja =)

Men som grädde på moset ska jag faktiskt på middag hemma hos min älskade afrikan, det blir ju trevligt. Och bilkörningen är ju också trevlig egentligen men jag vill bara gnälla lite, haha!

Have a nice day...

X

Gratis glass people?

Tränat...

Och det var första gången på två veckor, tackar!!!! Det tog emot som vanligt sådär när man kommit ur fas men när jag stod där och studsa runt så blev det ju bättre.Så nu är det banne mig nya tag och ja, jag har sagt det förut men nu ska det tränas minst två gånger i veckan. Annars bjuder jag alla mina bloggläsare på glass. Tur att min blogg inte är så stor då, haha!

Nu ska det ätas, tjipp och hajk!

X


Våfflor..mmmmmm

Och förresten, idag är det våffeldagen...

Jag har ätiti våfflor, asgott!

Tjing tjing!

X

Dagens boktips

Jag är alltid lite efter i litteratur svängen så ska tipsa opm en grym bok. Jag fick låna den av min käraste vän L och sträckläste den på en dag! Boken heter Flyga drake, mycket hypad och blir snart film. Tror dock inte film blir någon hit, för mycket som man inte vill se. Seriöst, denna bok måste ni läsa. Den var gripande, fin och hemsk allt på en gång...

Från detta till något annat, nu ska jag jobba =)

X

En stillsam dag

Det gick sådär bra att dricka öl, jag drack tre stycken innan jag insåg hur föbannat trött jag var. Så jag gav upp och styrde kosan hemåt. Vid den tiden hade det börjat snöa och gatorna var glashala. Jag var nära att trilla mer än en gång men med lite skills så höll jag mig på fötterna....

Idag är det vila i mi casa. Jag har diskat lite, ska greja lite med "hemlige Arne" prylar och sen ska jag nog lägga mig och glo på film!

Vad gör ni?

X

Lätt....

Jag e lättlurad, det har ännu en gång visats sig...

En trött Karin får efter jobbet ett sms om någon öl eller två och hon faller rakt ner i fällan. Så nu ska det drickas öl...

Utöver detta har det hänt häftiga saker i norr, min farbror stötte på en björn när han lufsade runt i skogen, den ni! Då menar jag inte typ Björn Skifs utan en björn....TOK!

Förresten måste man ju dricka öl idag för att fira Jesus uppståndelse, tjiihooooo!

X

Jehovas vittnen bjuder på påsk

Det ringer aldrig på min dörr, jo det ringer på min dörr när jag vet att det ska ringa på min dörr. Idag ringde det på dörren, lite spännande var det. Jag undrade om någon kompis skulle överraska mig, kanske hade någon vänlig själ skickat blommor och ja kanske rent av mannen i mitt liv nu ringde på. Dock visade sig alla dessa teorier vara fel...

När jag öppnade dörren stod två äldre män där med en inbjudan. En mycket viktig och spännande inbjudan som den ena mannen uttryckte sig. På inbjudan var det en stor bild på Jesus så jag började ana ugglor in the mossa (eller mossen, du väljer). Jag tackade för inbjudan och stängde dörren och läste:

Den största kärleken som någonsin visats
vem visade kärleken , och hur?
Svaren är livsviktiga för DIG. Vi inbjuder dig att ta reda på varför...

Cliffhanger alrighty? Vände på bladet och jaha, det var Jehovas som flirtat skamlöst med mig. Tyvärr jobbar jag ju idag annars hade jag gärna gått på kalas med Jesus, Jehovas och alla andra grabbar =) På kalaset ska frågor som hur påverkas ditt liv att Jesus dog? Vilka är egentligen Jesu vänner? Den ni!

Nu firar jag förövrigt påsk i min ensamhet. Sitter här finklädd med påskmust och ägg, härligt värre!Nu kanske ni undrar om detta är min påsk och nej, jag ska snart åka till jobbet men då jag gillar must (its a must) och käkar gärna ägg så passar jag på i påskatider!

Dagens påsk digga: Daughtry-over you

Glad pårre ännu en gång!

X

Dagens dåliga idé

..är följande:

Att inte dra ner persiennerna igår när jag lade mig. Imorse vaknade jag klockan 6.40 av att det var ljust och solen sken in som bara den. Jag blev lite bitter då jag var klarvaken och inte alls var sugen på att somna om....

X

Glad pårre!!!

Glad pårre får man väl säga. Vet inte egentligen vad som menas med detta, klart man ska vara glad på påsk. Måste vi påminna varandra om att vara glada just på påsk, ska man inte vara glad jämt? Anyway, var nu glada så behöver jag inte ägna mer energi i den här frågan!

Jag storstädar och inser att bo i ett råtthål på 25 kvm INTE är vad jag vill med mitt liv. Det är dagens slutsats och kanske dagens parantes. Nu ska jag ge mig in i städdjungeln med min mopp!Heja heja!

Ännu en gång, glad pårre! Hoppas påskharen hittar er....

X

Pink

Idag är nästan lika bra som min födelsedag! Idag är en hel dag devoted till färgen rosa. Helt fantastiskt för en böna som heter Karin Rosa =)

Pårren (påsken) slår nu upp sina dörrar, känns riktigt kul då jag älskar att käka ägg!

I love it!

Dagen till ära är jag rosa i kropp och själ!

X


Lisbeth Salander

Idag sa min chef något till mig, det kom out of the blue och jag har inte hämtat mig riktigt:

Du skulle vara helt perfekt att spela Lisbeth Salander (för er som inte läst Stieg Larssons böcker gört och uttala er sen, hihi).

Jag rågade ju såklart om detta var en komplimang då jag inte riktigt vet om den där Lisbeth är helt frisk och klok. Min chef tyckte dock att det var en komplimang, jag är en originell brud och skulle kunna göra den rollen bra menade hon på...

Hmmm, ni som känner mig och ni andra med för den delen, håller ni med och hur jag tolka detta positivt? Help me out here....

X

Röda rummet

Jag har kommit på att mina blogginlägg alltid är lika lång som en roman och själva idén ursprungsidén med bloggandet är ju att keep it short (har jag hört på ryktesväg). Så detta blir kort och gott!

God morgon =)

X

Hej hå luden tå

Åhhh vilken sweet dag!

Först var jag hos K som flyttat till hus (trodde jag). Så jag hade berättat för alla att hon numera bodde i hus och hej hå. Sen kom vi av bussen men hittade inga hus. Då jag ringde för att fråga var detta hus låg var hon mycket frågande, haha. Ibland tror jag att jag lider av vanföreställningar på hörseln. Då jag inte träffar K så ofta visste hon inte om att jag inte längre äter kossa och gris. Har inte ätiti dessa kreatur på nästan tre månader. Då K hade varit en duktigt hemmafru och lagat köttbullar, sås med mos så fick jag lydigt äta. Då jag mest ser denna koständring som ett litet experiment så känns det helt okej men det är inget jag saknar att äta och ska således försöka att inte hamna i situationen igen. Ni som undrar varför  jag slutat med Mu och nöff nöff så säger jag bara därför, framförallt då jag inte är något stort fan av detta kött. Alltså inga djupare politiska skäl utan mest att kött inte är bra i för stora mängder och jag tror min kropp mår bättre.

Sen efter denna trevliga lilla lunch träffade jag J och B som varit i Aussie i tre månader. Bruna som pepparkakor och nyförlovade =) Det var fint att träffa de. Jag hade beställt en fin plånbok från J och vad fin den var, en rosa skimrande Billabong plånka. me like och blev glad. De två gångerna jag har varit i Aussie har jag köpt gosedjurs hundar, en varje år. Det började med att jag såg en korg med dessa hundar på ett postkontor, de låg där och såg så ledsna ut. Jag var tvungen att köpa med mig Leigh hem (som han heter). Året efter var jag på posten igen och där låg Leighs bror Shell och väntade. Så dessa bröder har varit mina sängkamrat de senaste åren. Nu har de fått en lillebror som heter Spretet av J...Välkommen =) Nu är jag nöjd och trött och snoret rinner fortfarande!

X

Fantastico!

Snoret rinner hej hå, hej hå MEN vad gör det när vädret är helt fantastiskt?!? Jag vet att min blogg ännu en gång är en väderblogg, måste ha att göra med min gedigna ålder and I like it =) Det krävs en solstråle för att få mig på gott  humör, jag är lättlurad helt enkelt!

Så, ledig idag och har en hel massa planer vilket involverar en hel massa lek med en hel massa människor. Det blir nog stabilt...

Nej, nu kallar mina näsa på Lambi (produktplacering månne, nej ta vilket märke ni har vilket i detta fall är Lambis näsdukar!)

X

Moody cow

Jag trodde jag vaknat i en mardröm då jag jag öppnade mina små blå idag. Snökaos och det borde jag ju räknat ut. Att våren skulle vara här i mars låter ju allt för bra för att vara sant. Så det var ju bara ta sina små vita sneakers och trippa till jobbet (sov i Uddevalla och hade inte med några vinterskor i helgen). Lagom bitter vill jag säga att jag är. Dels för att det snöa som fan men nu är typ allt i en härlig slaskmassa. Det ska komma mer i helgen. Jag hatar det här halvdana vädret, jag vill HA snö eller INTE för Im living in the fucking slaskparadiset.

Och sen kan man tycka att detta var illa nog på måndag morgon, men icke icke. Förkylningen har flyttat sig från halsen och är nu i näsan och rejvar runt. Detta kom gradvis under dagen och nu är snorkranen ett faktum. Maten jag just åt smakade såklart inget och jag fryser konstant!

Jag tycker jävligt synd om mig själv, så jävla konstruktivt jag vet....Haha....

Fast det var skönt att komma hem igen, mitt råtthål är ändå hem ljuva hem =) Sen är jag inte bitter på riktigt, jag ville bara klaga lite, hehe. Nu känns det genast lite bättre!

X

I will be back

Jag återkommer när alkoholen gått ur min kropp, mina fina minnen från kvällen med 9B (11 years later) har bleknat och när jag känner mig mänsklig igen...

Förövrigt vill jag gifta mig med Björn mer än nånsin...

X

Lång, lång tid...



Håkan och jag har ett komplicerat förhållande. Jag tokälskar hans första skiva, resterande skivor har jag inte fallit för så där totalt. Live är han helt underbart bra. Gossen har något och den här nya singeln är faktiskt så där hjärtlig, mysig och Håkanbra! I like I like...(Maria, du behöver inte ens skriva att du avskyr honom, haha)...

Nej, dags att göra Örebro =)

X

Hallå där, köp blåbär!

Status fredagen den 14/3:

Jag har ont i halsen, haft det fyra dagar nu, börjar känna mig krasslig!

Idag ska jag jobba och efter jobbet tar jag tåget hem till örebro för en hejdundrans helg, cowabunga =)

Inatt vaknade jag av en mardröm ekaxt 3.03 spooky (eller inte).

Vad gör ni i helgen? Trevlig fredag!

X

The owl

Jag har ögonbryn som en uggla. Jag har ärvt de av mina käre far som har en deluxe version av de jag har. Jag har en antydan till uggla looken men han är fullfjädrad =) Jag har svårt att veta riktigt vad jag ska göra med de så går därför och få lite hjälp med plockning så det inte spårar ur. Idag testade jag en salong här i närheten och jesus säger jag!

Först och främst konstaterade hon att brynen var lite speciella och hon fick helt enkelt improvisera. Hmmm, jag blev lite spänd kan jag lova. Efter ett tag konstaterade hon igen att ugglan var svår, så den fick hon nog frisera med sax!?! Nu var jag väldigt nojig men lät henne gå lös....

Sen sa hon att hon behövde min hjälp och se hur det såg ut. Jag som trodde jag gick till henne för att hon skulle göra jobbet åt mig. Sen plockades det högt och lågt och hon blev mer och mer nervös, jag med. Tänkte att jag får gå till jobbet med lösögonbryn, haha. Hon fortsatte fråga om de var raka, bra, jämna och så...

Ja, till slut var hon klar men det var fan med hjärtat i halsgropen jag gick hem. Även om hon var så nervös hade hon ju bara kunnat spela kall så jag hade varit omedveten. Ser ut som en mullvad blandat med en uggla då brynen är färgade nu, så om ni ser något mörkt och mystiskt som glider runt på stan är det icke en  terrorist taliban (ej fördom) utan bara lilla jag!Jag tror dock att brynen blev bra efter alla om och men...

Mycket ska man vara med om! Nu ska det jobbas!

X

Pretty in pink

Så tog jag mina rosa kalasbyxor och dagen till ära min rosa ögonskugga och skuttade till jobbet. Då jag kallas Rosa man man tro att jag alltid har rosa men icke, faktiskt rätt sällan. Idag vill jag förtydliga att jag är en rosa Karin!

Först blev det lunch på
detta ställe. För er som älskar lax och bor på västkusten så är det verkligen något som måste upplevas. Om ni inte bor på västkusten ska det också upplevas. Jättegod mat och har massa olika påhittiga saker!

Sen blev det någon form av utbildning/handledning och som vanligt blev det kanonlyckat. Jag har sagt det förr men säger det igen. Fan jag har verkligen världesn bästa arbetsplats, det är sjukt vilken bra arbetsgrupp vi är. Synd att det ska ligga så långt ifrån kära Götet...

Nu sitter jag här och diggar lite old music, inte bara hittade jag gamla dagböcker utan har hittat massa gamla Cd-skivor som jag bränt under början av 2000-talet som jag nu lyssnar på. Jag har döpt skivorna till diverse namn, vad sägs om; Pop som heter duga, den absurda boyband skivan, SUGEN, vad fan är det här mix, den ambivalenta mega hit collection. Ingen av titlarna berättar egentligen om vad det är på skivorna vilket blev en rolig överraskning.

Dags att boka biljetter hem till Örebro i helgen....tjipp och hajk!

X

Dream a dream for me

SM i svårtolkad dröm inatt.

Jag var på min examensfest på Valand igen snyggare än nånsin. Jag hade på mig ett par knälånga rosa strumpor, med en rosa ADIDAS kjol och en militär färgad topp. Det var någon form av dans och jag kunde dansa breakdance, helt fantastiskt ju. Festen var sådär, jag kände inte så många men sen efter festen skulle vi åka till Sälen med Sälen gänget 2008. Tyvärr åkte vi vilse och hamnade någonstans på the countryside i USA. Vi fick bo hos en familj med typ 100 barn, som bodde i ett asstort hus. Sen stannade vi där och levde loppan. Jag vaknade när jag och mamman i familjen skulle åka till det största närliggande staden, damn it!Jag hade hoppats få shoppa i the US and A.

Hoppas verkligen detta är en sanndröm eller att någon försöker säga mig något....

Nu ska jag to the jobb för en "kort" dag. Utbildning och lunch för avtackning av en kollega! Tjing!

X

Allround bloggen

Oj oj, trött som en bäver. Nu blir det bara sängen och sova inom kort tid för att vakna upp och gå till jobbet igen =)

Idag efter jobbet var det dags, att brumma iväg i bilen igen. Där har jag inte befunnit mig sen Jesus gick i badshorts så det var faktiskt kul. Har inte kört bil sen jag bröt ihop för ungefär tre månader sen. Jag blev lite nervös stundtals men det gick bara bra och det kändes jättebra. Min handledare var mycket nöjd och bilen kom tillbaka i en del till och med =)

Förövrigt är jag gryyymt sugen på de här
brallsen, de ska bli mina förr eller senare. Dyraste i stan och jag har inte någon som helst budget för detta nu, imorgon eller någonsin men jag satsar nog på förnekelse och köper de om ett tag. För de är så sjukt snygga! Jag skulle bli snyggast i stan!

Det var fan inte dåligt, jag hann både känsloblogga och modeblogga, grymt!

X

Mens är satans påfund!

Hmmmm, kan man få PMS i efterhand?

Vanligtvis är jag nedstämd innan,det är ju hela vitsen med att kalla det PRE menstruella besvär. Nu tror jag att jag blev nedstämd i efterhand, ja alltså inte efter mensen utan efter den kommit på besök. Igår och idag på förmiddagen kvittrade jag som en liten lärka nu känner jag mig som en trött tukan. Jag blir lika glad varje gång den kommer, ett tecken på min kvinnlighet och att jag kan föda barn. Haha, vem skojar jag med, jag ska utrota mensen när jag blir president!Det ska va prio ett på mina uppdrag! Karin tar upp en kamp mot mindre mens i samhället!

Over and out från en trött Karin som vigde sin natt till mensvärken!

X

Brutal morgon

Och så var det måndag igen, i mitten av mars snart. På allvar...

Brutalt uppvaknande då en kär vän ringde och ville bruncha. Så bara kamma ihop sig och äta brunch med två söta och sugna flickor (sugna på sällskap alltså) =) En trevlig tillställning såklart men har sovit dåligt inatt så ser ut som ett slagfält till det yttre. Men vad gör det om hundra år?

Tjipp och hajk!

X



Söndag ack denna sköna söndag

Hänga med små kids är bra roligt men man blir allt lite trött. Vi har dock haft en helball eftermiddag. Vi bakade en kladdkaka, sjungit en hel massa, läst bra böcker och busat. Ja, Hon är fan helt fantastisk den där lilla tjejen. Undrar hur det känns när man eventuellt får egna kottar. Det måste vara en helt enorm känsla som man kanske inte fattar förrän man är där. För jag är ju fullkomligt förälskad i lilla juvelen E, hon är sötast i stan.

Kvällen ska jag vara en lazy ass och göra så lite som möjligt. Ingen söndagsångest har krypit sig på än men vem vet om han knackar på snart?!?

Dagens digga: Powderfinger-My happiness


X


Party like a rockstar

Kultur, kultur ack denna kultur. Jag känner mig högst bildad och kulturell nu när jag varit på staaaaadsteatern, haha. Nej men att gå på teater är faktiskt väldigt trevligt och kul, jag och min partner in Crime undrade varför man inte gör det oftare. Dock var denna pjäs sådär. Jag var inte överförtjust över hur de  lagt upp pjäsen, den var lite rörig och stundtals lite för pretto för min style. Men som sagt var, kul att gå på teater =)

Dagen bjuder på massa trevligheter, om en stund ska jag åka och barnvkata sötaste E och vi brukar ju alltid kunna hitta på tokigheter. Det är något med att umgås med kids, man får liksom leva ut sina Legodrömmar =)

Förörvigt vet jag inte varför jag valde att ha rubriken party like a rockstar...

Hoppas ni får en bra söndag!

X

Det finkulturella rummet

Det är dags för mig att bli finkulturell, jag ska gå på teater ikväll. Efter det får man ju fortsätta i kulturell anda och dricka röd vin och prata om livets stora ting. Tyvärr dricker jag inte röd vin, så halva finkulturellheten försvinner...

Damn it! Jag får kompensera det med min otroligt intellektuella sida!

Hoppas ni får en bra lördag!

X

Upp till kamp!

En dag om året, det är vad vi får. Fy fan vad nöjd man är =) Idag är det den internationella kvinnodagen, tjjiihoooooo!

Som den feminist och röd strumpa jag är måste jag ju ta tillfället i akt och säga Upp till kamp, fuck könsnormer, fuck trångsynhet och Hail the Punani. Tillsammans; Kvinnor, män, barn och vad du vill så ska vi ta och styra upp lite verksamhet på det jämnställda planet! Jag skulle kunna göra ett mycket mer seriöst inlägg om frågan men vilken ende början man i? Så får bli ett kort och koncist inlägg om att vi banne mig får ta lite ansvar för att få en jämnställd värld! Vi börjar nu, ett tu tre!

För övrigt vill jag verkligen berömma George Bush för ett mycket klokt och vist
beslut. Det känns verkligen som vi lever på 2000 talet när en president  lägger in veto mot tortyr. Härligt härligt!

Nog med ironi för idag, nu ska det käkas fil med bär....

X

En helt vanlig fredag

Det är helg, kan jag få ett hell yeah(läsarna svarar NU)!!!

Jag ska på vuxet manér ha en lugn hemmakväll med mig själv, mitt ego och mina övriga röster i huvudet. Vi ska laga veggobiffar med cous cous och sen äta Yoghurt med frukt (har även köpt chirre om jag blir suuuugen)....

Så läget här är stabilt. Hoppas alla får en bra fredag kväll!

X

Born in the 80s

Vilket sätt att starta fredagmorgon. Med en låt som ingen kan sitta still av, bara att illern Göran är med gör ju det hela mycket roligare med!

Jag dansar runt här hemma trots den tidiga timmen och är väldigt nöjd med att det är fredag!

Så kom igen alla 80 talister, shake it!Trevlig fredag!

X



Segast i stan

Jag skjuter saker framför mig vilket jag försöker att göra något åt, idag gjorde jag ett ryck och ringde cirkus hundra samtal som jag skulle ringt för hundra år sedan....

Ibland funderar jag på om jag ska investera i en blåslampa så jag kan få lite jävla fart på mig och mitt arsle!Vad tror ni om den idén?

Förövrigt drömde jag att en vän till mig fick ihop det med en av mina gamla flammor, jag var oxtokig när jag vaknade, haha. Så kära vänner håll tassarna borta från mina föredettingar....

Idag ska jag klippa mig (giv mig styrka), leka med sötaste M, E och T och sen ikväll ska jag träna. Nu har jag haft lite uppehåll från träningen så dags att styra igen...

X

Välkommen till dagens Sverige

Nu ska ni får höra vilka slutsatser jag har dragit av min vistelse i Kil. Jag vill varna alla läsare för att en mängd generaliseringar kommer göras och detta är den sanningen jag ser just för tillfället. Jag har mer trevliga upplevelser som jag säkert delar med mig av en annan gång =)

Det första jag har kommit fram till idag är att vår integrationspolitik är humor i stil med Pang i Bygget. Jag förstår inte hur vi som ett I-land kan behandla människor på det viset vi gör. Vi välkomnar de med öppna armar för att sen bara lämna de till sitt eget öde, inte konstigt att fok blir fientliga åt höger och vänster.

Det andra jag vill konstatera är att vår socialtjänst är långt ifrån något att hänga i julgranen (detta säger jag som en person som har mycket kontakt med de på alla sätt och vis). Detta handlar alltså inte om individnivå, utan på en strukturell nivå. Socialtjänsten går på knäna med för hög belastning, inga pengar, sjukskrivningar, tidsbrist, personal som inte är nog rustade att göra det arbete som krävs. Ja, listan kan göras lång. Tyvärr är det så att de som får lida för detta är dels personalen som inte har resurserna att göra ett bra jobb men framförallt människorna som är i kontakt med socialtjänsten. Min erfarenhet är att man tänker kortsiktigt, för att tänka på långsikt är för dyrt. Detta slår ju såklart tillbaka för de kortsiktiga lösningarna håller oftast inte i längden. Jag är ju en gröning i branschen och detta säger jag utifrån MINA upplevelser från det arbete JAG gör. Idag blev jag rosenrasande och det är ifrån detta mitt inlägg härstammar....

Detta är inga nyheter men jag tror det behövs riktigt jävla nya tag om detta ska ros i land och inte spåra ur. Så för fan, nu får vi kamma ihop oss, börja ta ansvar och make a change!Detta resonemang kan göras en hel del längre men jag nöjer mig med detta. Förhoppningsvis kanske någon kan adda något i debatten!Har ju en drös socionom polare som hänger här plus annat gott folk och fä...

Dagens digga: Ja, det behöver inte vara en låt, idag diggar jag banne mig själv. För att jag vågade säga ifrån när människor försökte få mig att ta på mig ansvar som inte är mitt! Tackar!

Men all cred till Kil, vilket mekka (ojsan hoppsan där kom ironin igen)...

X

Tjipp och hajk

Idag ska jag åka på en resa och inte var som helst utan till Kil i Värmland!

Så säger bara hej Bengt Alsterlind (Värmland, som Värmland, han bor nog i Karlstad)! Ni måste förstå vilken jobbförmån detta är, att åka till Värmland för ett studiebesök i fem minuter, för att sen åka hem igen.  6 timmar på ett tåg är ju helt fantastiskt. Jag är så sugen att jag snart spricker...

Så tjipp och hajk, ha en bra dag och hoppas ni likt som Bengt Alsterlind hajkar loss en dag som denna!

X


Dagens digga

I början av min bloggkarriär och en bit in i den hade jag ett käckt litet inslag i min blogg. Jag rekomenderade musik till mina läsare. Varje dag kom jag med en eller flera låtar som jag diggade lite extra. Jag tror detta är något som jag ska återuppta. Anledningen?

Jo, jag känner att jag har ett stort ansvar att utbilda och sprida min goda kunskap om musik. Lite som missionärerna när de kom till Afrikat. Det har gått lite lösa rykten att jag har dålig musiksmak i krokarna och detta vill jag helt klart dementera. Jag må ha en varierad musiksmak men den är helt lysande i mitt eget tycke!

Så håll nu käften och lyssna gott folk. Det här är nog det mest spännande som händer i den här bloggen detta år. För att rivstarta så rekar jag tre låter (håll i hatten):

* Christian Kjellvander-Portugal
* Silverchair-Across the night
* Guns & roses- Don´t cry (vilken klassiker mina vänner!)


Ja, nu när jag väl håller på, vill ni reka nåt till mig?

X

Dagens digga

I början av min bloggkarriär och en bit in i den hade jag ett käckt litet inslag i min blogg. Jag rekomenderade musik till mina läsare. Varje dag kom jag med en eller flera låtar som jag diggade lite extra. Jag tror detta är något som jag ska återuppta. Anledningen?

Jo, jag känner att jag har ett stort ansvar att utbilda och sprida min goda kunskap om musik. Lite som missionärerna när de kom till Afrikat. Det har gått lite lösa rykten att jag har dålig musiksmak i krokarna och detta vill jag helt klart dementera. Jag må ha en varierad musiksmak men den är helt lysande i mitt eget tycke!

Så håll nu käften och lyssna gott folk. Det här är nog det mest spännande som händer i den här bloggen detta år. För att rivstarta så rekar jag tre låater (håll i hatten):

* Christian Kjellvander-Portugal
* Silverchair-Across the night
* Guns & roses- Don´t cry (vilken klassiker mina vänner!)


Ja, nu när jag väl håller på, vill ni reka nåt till mig?

X

Musik och skratt gör livet

Några nya härliga låtar frågade chans på mig i Sälen. Även några  gamla låtar fann tillbaka till mitt hjärta i Sälen:

* Mika-Big girl (you are beautiful)
* Sunrise avenue- Fairytale gone bad
*  Lazee- Rock away
* Panic at the disco- Nine in the afternoon

Appropå musik. Vi spelade ett musikspel i lördags,en av uppgifterna var att man skulle nynna för varandra och gissa vilken låt som nynnades på. Då jag fick upp låten "när juldagsmorgon glimmar" kunde jag inte den. Jag tror banne mig inte det är låt vi sjöng i mina trakter. Alla mobbade mig brutalt och skrattade gott åt min okunskap. De hävdade att alla kunde den.  Detta kunde jag inte riktigt ta så jag smsade en av mina skolkamrater Konstapeln och frågade om vi sjungit denna back in the days. Som svar får jag:

"Nej, du det har vi inte gjort. Det är säkert en moderat jullåt och sånt sysslade vi inte med i Sörbyängen  =) (området jag växte upp i är väldigt rött)"

Klockrent alltså, jag skrattar fortfarande...

X

Det första vårtecknet

Det är vår i luften här i Göteborg och vanligtvis börjar det vara blommor och sol som är det första tecknet...

Men nej, inte där jag bor, det första och bästa vårtecknet är:

Att alkisarna nu sitter ute på torget och dricker!!!!


Tjjiihooooooo!

X

Resan med stort R

Då kom det ett slut till Sälen 2008 och visst känns det lite vemodigt att komma hem igen (planeringen för 2009 är redan igång). Satan i gatan och dra mig baklänges vilken rolig tillställning. Som vanligt hade vi grymt roligt och i år var det ju bara girls vilket var lite av en hit. Jag tänker nu punkta höjdpunkterna 2008 (feel free att add punkter mina kära kompanjoner i Sälen). Minnet sviker en relativt gammal kvinna som moi =)

* All snö, det var helt galet med snö. Snö här, snö där och snö everywhere! Helt underbart!
* Att åka skidor, grilla sojakorv, åka tefat, kasta snöbollar och vara ute i det fina vädret, sweet!
* Basta med en kall öl efter en dag ute är topp tre av det bästasom finns!Öl överhuvudtaget är ju käckt, med måtta menar jag då såklart, hehe.
* Den helt galna och spontana After skin (vårat första år på en sådan) som blev en galen tillställning. Inte nog med att Coverbandet Stereo (Jag hatar ju coverband) rockade skjortan med alla så rockade vi skjortan med Sälen.
* Den galna efterfesten med ett gäng killatr från Karlstad, efterfesten var slut 21:00, då hade både det ena och andra hunnit hända. Men what happens in Sälen, stays in Sälen....
* Jag som älskar att ha mössa fick ha mössa både inne och ute, Me love! Finns inga kort utan min mössa, haha!
* All god mat, allt gott sällskap och alla skratt. Ett gott skratt förlänger ju livet har någon klok sagt och denna resa förlänger nog mitt liv med kanske 100 år...
* Jag fick träffa min lillebror i Sunne då vi stannade och käkade en go pizza där =) Stolt syster och kul att få krama honom också!

Det är Sälen i korta drag, jag säger bara tjooo flöjt, hej hoppla och det är stabilt kompis!