En kod att knäcka

Jag och min vän S har ett brinnande intresse för ordspråk och deras innebörd. Detta började för några år sedan då vi en sommar hade mycket mailkontakt. Vi började någonstans där på vägen att använda oss av en massa ordspråk då jag genom jobbet på en dagvård för äldre kom i kontakt med en herrans massa sådana. Ordspråk är fasansfullt kul och de är rätt ofta tänkvärda (Hej hå, pensionssparande ena dagen, ordspråk andra, vad händer?)

Vi har ett ordspråk som vi både har svårt att förstå, det är lite som Da vinci koden, en svår nöt att knäcka.

Så nu systrar och bröder vill jag ha förklaringen på detta ordspråk. Jag vet hur många det är som läser denna blogg, därför räknar jag med minst 200 olika förklaringar =) jag vill bli bildad!!!

"Ingen blir profet i sitt eget land"

X


Kommentarer
Postat av: t-afrot-afrikanen

Du har hittat på det själv, så att du ska kunna åka ut till alla världens hörn och hångla! ;} (Hi hi, nu var jag busig va?)

2007-01-04 @ 13:56:21
Postat av: sara

Jag skulle gissa att det har nåt med den svenska jantelagen att göra, typ man ska inte vara mer än andra..Alltså man kan inte lyckas på sin bakgård..En klassiker när det gäller detta ordspråk är ju idrott, typ "Peter Forsberg blir aldrig profet i Ö-vik".. fast det är han visst så det stämmer ju inte.. Lite rörigt men så tolkar jag iaf ordspråket...

2007-01-04 @ 14:50:58
Postat av: Karin

Thandi: Du är ju den som är busig, skyll inte på mig här!!

Sara: Okej, så tänker du och det låter vettigt...men typ ABBA har ju lyckats hemma i Sverige, vad säger man då?Krångligt ju...haha

2007-01-04 @ 15:07:58
Postat av: Anonym

Det kanske innebär att man inte uppskattar en person man känner lika lätt, det är alltid lätt att glorifiera folk som man inte vet nåt om. För om man känner dem blir de lixom mänskliga och då blir de inte lika coola... Hel dumt tycker jag! Jag tycker man ska bli generösare med komplimanger här i det kalla Svergie. Alla mår väl bättre av lite mer uppskattning och uppmuntran! Det upplever iaf jag.. Lite snälla ord får en alltid att må lite bättre i knassiga tider. Aprå på det är du grymast pensionssparade tjejen jag känner!

2007-01-04 @ 15:41:36
Postat av: Karin

Anonyma: jag tycks veta att du är Johanna, tok!Ja, det var också en idé hur det skulle kunna vara!Jag, många bra tankar!Man tackar och bockar, skulle jag vara den bästa pensionssparande tjejen?...nämen inte jag inte, hihi...

2007-01-04 @ 16:28:29
Postat av: sara

Nej,jag håller med om att min förklaring inte håller hela vägen, men det är den enda förklaring jag känner till. Kanske finns en ordspråks-förklaringssajt nånstans på nätet.. Annars borde nån verkligen göra en sån!

2007-01-04 @ 16:35:35
Postat av: eremo

du driver med oss? förstår du inte den?
ja herre min je.

Postat av: Karin

Eremo:då får du la förklara om jag är så jävla dum....

2007-01-04 @ 22:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback