Im singing in the rain...

Det har regnat i Göteborg. Mycket regn, inte sådär lagom mycket...utan mycket mycket!

Att en resa hem som vanligtvis tar 15 minuter, tog drygt en timme idag pga allt vatten. Jag tog det lugnt, för när bussen står i en kö lika lång som Nilen är det liksom inte läge att bli arg tänker jag. Även om jag kände mig lite sugen på att skrika lungorna ur mig för jag var så kissnödig och hungrig. Fast snällKarin som jag är satt jag lydigt kvar på bussen och väntade.

Det är översvämningar i hela Göteborg och det är således därför det är såna grymma förseningar. Det är seriöst vatten precis överallt här. Små bäckar ser ut som forsar, vägar är vattenfyllda, hus översvämmade. Tågtrafiken är på väg att stängas av till och från Götet. ja, inget är som det ska.

På andra sidan jordklotet i Australien skriker de efter vatten.Torkan har lamslagit hela landet och skogsbränderna sprider snabbt.  Där kommer inget vatten alls....det bara brinner och brinner där.

Does it make any sense?

Någonstans mitt allt detta elände tänker jag att såhär blir det när man bråkar med Moder jord herself. Vi har länge och väl vetat vad det har för konsekvenser för vår jord och hur mycket har vi ändrat vår livsstil då?Inte ens i närheten av vad som krävs.

Hem kom jag och nu ska det tas en dusch... Eller kanske ska jag gå ut och ta vara på det vatten som redan finns?jag har minsann duschat kallt många gånger förut (i mitt loco liv i London var det inte ofta det fanns varmt vatten)

Tjipp och hajk från en filosofisk Karin som kliar sig i huvudet

X

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback