Nu kör vi...

13 dagar till Thailand, nyklippt, ömma armhålor, fika hos födelsedagsbarn, snö och effektivitet på arbetet...

Imorgon åker jag till Strömstad över helgen. So long suckers!

X

Overdose

Hihi, det var mig ett galet äventyr. Epilering alltså. Det gjorde lite ont i början men sen var det ju bara att köra. Benen var lättare, men armhålorna var verkligen en klass i sig. Jesus vad det kändes...

Jag insåg sen att jag nog överdoserade "the epilator". För mina armhålor blev knallröda och började blöda på ett och annat ställe. Det kan inte vara meningen antar jag, hehe...

Men men, nu har jag terrat, tror att jag ska kunna klara av detta igen!

Natti natti!

X

14...

En lång dag, en av många nu framöver tror jag. Fast om 14 DAGAR smäller det!!! För om 14 motherfucking days så åker jag till Thailand. Helt galet.

Idag på jobbet så informerade jag på ett nybesök att jag kommer vara på semester. Klienten hade med sig en kontaktperson. Jag sa att jag skulle vara gå på semester den 10/3 varav detta sägs:

Kontaktpersonen: Ja, okej, Thailand eller?
Jag: Eeeehhhh, ja dit ska jag.
Kontaktpersonen: Ja, en månad eller?
Jag: Eeehhh, ja (har ju aldrig träffat människa). Hur kan du veta det?
Kontaktpersonen: Ja, men du vet jag har mycket kontakt med socialtjänsten så jag ju hur det fungerar.


Där ser man, alla som jobbar inom socialtjänsten åker tydligen till Thailand i en månad, haha! Jag ska iofs dit tre veckor men han hade ju ganska rätt =)

Nu ska jag testa lite epilering här hemma. Jag har hört att det är djävulens påfund och att man dör av smärta. Jag som har en smärttröskel lika låg som en snigel på marken tror jag kommer epilera för glatta livet =)

X

Casual tuesday

Tisdag betyder lång dag och idag blev den längre än vanligt...

Därför är jag tom i bollen. Jag börjar inse att när man skall vara borta tre veckor så skall man liksom jobba in dessa veckor. Jag har inte hunnit bli stressad men idag kom det krypandes. SHIT VAD JAG HAR ATT GÖRA! Nästa vecka kommer jag behöva bo på soc.kontoret och frossa i utredningar, ansökningar, förberedelser och allt som ska till innan resan. Hjälp tänker jag...

MEN MEN, nu tittar jag på OS och hittar kvällslunket. Tvättar lite med....

Åh, härliga vardag!

X

Mellofrossa

Världen är bra liten ibland.

Jag känner två journalister och idag får jag reda på att av två journalister har BÅDA två bloggar på sina respektive tidningar om just Melodifestvialen, galet va?

Marias blogg jag tipsat om tidigare, den kan ni spana in
HÄR (Nerikes allehanda)

Sofias blogg finner ni HÄR (GP)

Galet, tokigt och crazy säger jag. Let´s frossa in Mello!

X

Saker får perspektiv

När Kurt Cobain tog livet av sig var jag 12 år. Han var 27. Jag tyckte att han var sjukt gammal. Referensramen utgick ifrån fruga, ett barn och allmän rockstardom..

Nu är jag 28, going on 29 och tycker 27 är rena ungdomen.

Saker får perspektiv ju äldre man blir...

Hmmmmm....

X

100222

Hoppla hejsan.

Trots att jag aldrig trodde jag skulle komma till eller från jobbet lyckades jag med både. förseningar såklart, men inga timmar ivf! Det har varit en bra dag, jag har haft ny energi och det mesta har liksom rullat på. Det kan ju bero på att om 16 dagar är det jag som lämnar landet. Jag drar till värmen och glömmer allt vad snö, socialtjänst och elände heter. Det är helt sjukt att det bara är 16 dagar kvar.

Kvällen består av rostade grönsaker och kyckling och OS.... mmmmmmmm, OS =)

X

Javisst är det...

snö ute. Det kan jag lova. Dagens projekt blev ett ännu större projekt med de stora snömassorna att fightas med. Men det var det värt, fick träffa två underbara girls; en för häng och en för fika! Thanx girls =)

Sen var jag trött och var tvungen att vila, snacka om att helg lunken kommer fort. OS och vila, mina två ledord i livet just nu. Ja, kvällen bjuder på massa kul sport och förhoppningsvis adrenalin.

Och om någon undrar saknar jag fullständigt karaktär. Jag hann knappt tänka tanken att jag var godissugen innan jag galopperade ut i snön och köpte godis. Beach 2010 är i spillror...

Jaja, vad är väl en bal på slottet?

X

Jag drar...

Oj oj, vilken kväll det blev. Även när man är ensam kan man har trevligt =) Mello var ju riktigt kasst igår. Det vara bara unge herr Darin som visste var skåpet skulle stå och det med råge! Jesus, en smörig ballad som gick rakt in i hjärtat! FINT! Sen var det OS, något som skulle bli så ospännande blev så spännande. De skulle ju inte ha någon chans på medaljer men titta titta. Jag pratar om Hellner och Olsson i Skiatlon som jag tror det heter. Att titta på spännande sport själv är jobbigt. Jag hojtade och hoppade runt här hemma själv. Tok! Så när jag gick och la mig hade jag en hög puls, hihi!

Det snöar fortfarande men nu skiter jag i snön! Nu går jag ut! I have things to do, places to go....

Ha en fin söndag!

X

Let it snow

Nej, den här donnan lämnar inte hemmet idag...

Hemmadag och kväll med sig själv är banne mig inte dåligt!

MYS och Mello, whatta a night!

X

I Love saturdays

Nu börjar det här med snö vara uttjatat. Det är typ en halvmeter snö utanför mitt fönster och mer ska det bli. Jag vet inte om mina planer för dagen blir av, vet inte om jag kan ta mig dit jag ska, GALET!

Men så länge ska jag ta tag i mitt hus och hem.

Åh, härliga lediga dag!

X

All of this and that...

En dag senare och jag har hunnit med mycket; jobba, fika samt förnya recept hos barnmorskan, hepp!

Sitter nu framför OS (OS och GLEE idag, vad görs?) och är mycket glad att det är torsdag. Både kropp och huvud är sugen på lite vila.

Jag tycker så himla synd om Helena Jonsson. Hon har vunnit allt och allt mest hela tiden och kommer till OS och flipp floppar big times. Stackarn, men jag antar att det är sport...

Nu sitter jag och äter lax med honung och fetaost, mums!

Later...

X

Me, myself and my self esteem

Jag kan framstå som kaxig, självsäker och en tjej med gott självförtroende. Jag önskar såklart det var fallet. Jag har sedan tidig ålder fightats med mitt självförtroende och med känslan att jag räcker till som jag är. Jag dömer mig själv svinhårt och har en prestationsångest som få. Tyvärr är det här typiskt för tjejer, att inte tro på sin egen förmåga och inte kunna vara nöjd för det man presterar.

Idag har det blivit så tydligt att jag nästan ramlar av stolen. Vi har fått en uppgift på handledningen, att spela in ett samtal med en klient utifrån det förhållningssätt vi arbetar med. Det skall sedan skickas iväg till Sthlm för bedömning och sedan ska vi lyssna på det i gruppen. Allt för utveckling och för att bli bättre på det jag gör. Ingen prestige och handledaren har så gott han kan försökt tona ner detta. Idag gjorde jag mitt första samtal. Det gick såklart svindåligt för det hade jag redan bestämt innan. Hela samtalet fokuserade jag på att "göra" rätt istället vara avslappnad och samtala så som jag vanligt gör. Nu har jag lyssnat på skiten och inser hur dålig jag är. Samtidigt som jag fattar att vi gör det här för att LÄRA OSS och inte för bedömning så skäms jag. Jag skäms för jag är så dålig. Sen skäms jag för att jag skäms och yada yada och yada!

Jag vet ju att jag inte är sämre än någon annan och jag vet att ingen kommer sitta och tänka, "SHIT hon är sämst" men ändå kan jag inte vara nöjd med mig själv. Varje gång jag hamnar i en sån här situation inser jag hur mycket jag måste jobba med detta. Jag vill inte vara så jävla dömande mot mig själv och tycka att jag är så pissdålig. För jag är precis lika bra som alla andra, det vet jag rent förnuftsmässigt. Tyvärr kan jag inte känna det inombords, utan istället känner mig bara så okunnig, dum och otillräcklig.  Varför ska det vara så för? Dumt och ovärt om du frågar mig!

Nu, mer OS och kanske medaljer!?!

X

YES YES YES YES YES!!!

BJÖRN FERRY!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.......

Kanada vet inte hur klockan fungerar MEN vad gör det om hundra år? VI HAR FÅTT ETT OS-GULD TILL!!!

Pulsen är närmare 350 och jag har bara tittat med ett öga!!!

Nu kan jag sussa gott =)

X

Kanada, get a grip!

Nu slutar jag hoppas, jag blir så besviken när det inte går Sveriges väg. Jag hade stenhårt hoppats på medalj idag på jaktstarten. Men men, bara ta nya tag och så hoppas vi på medalj inom kort! Heja Sverige, friskt humör (som jag inte innehaver)...

Ja, sen vet jag inte vad man ska säga om Kanadas uppstyrning av allt det som måste funka. Tekniken stämmer inte överhuvudtaget och funktionärerna håller kvar våra åkare, vi hade ju faktiskt kunnat haft ett brons om saker hade varit annorlunda...

Ja, jag säger då det?Kanada!!! Skärp er, det är ju OS!

X

Let´s talk about it

Efter en intensiv planeringsdag sitter jag nu i soffan, med fiskbullar och potatis i magen. Planeringdagar är alltid spännande, man är på konferenscentrum och äter massa mat, pratar massa om hur man skall sköta sitt jobb (rutiner, ansvar, förändringar and u name it) och fikar. Ja, trevligt men tröttsamt. För man talar och talar och talar. När man talat som vi socionomer älskar ska man vända och vrida på allt en sista gång, trots att man trodde man talat klart. Så väldigt lite blir bestämt, man bestämmer bara att man ska fortsätta och prata om det hela. Jag är inte jobbat mer än några veckor i den här arbetsgruppen så är även kul att lära känna gruppen bättre! Så en trevlig dag...

Nu är det dags att ladda för skidskytte vid halv åtta snåret, kom igen nu. Time for some revansch!

X


We are the world



Nu har jag ju egentligen inte några hormoner att skylla på då jag äter P-piller (jo, hormoner men har inte varit så ojämn i det hela so far) MEN det här är ju så fint. Finaste sen jag konfirmerade mig alltså. När originalet kom var jag tagen, nu gör de en ny version som inte slår den gamla men det är ju fint ändå på något smetigt sätt! De låter herr Jackson vara kvar i videon, då började jag böla (jag måste vara trött)...

Glöm nu inte, gör vad ni kan och skänkt något Haiti, även det lilla gör ju skillnad....

X

Sälen 2010, sammanfattning!

Jajaja! Först OS-guldet och se vad mycket roligare livet blir. Nu hoppas vi på fler, heja Sverige!!!Nu blir jag ännu mer inspirerad för skidåkningen nästa år i Sälen, Sälen 2011 here I come!

Ja, men låt mig berätta lite om Sälen då.

Onsdag:
Vi rullade ut från Göteborg strax innan fem på eftermiddagen och var framme i Sälen vid ett snåret på natten. Efter att ha härjat runt i stugan en stund somnade vi alla som små stockar.... Zzzzzzz...

Torsdag:
Med solen i ryggen gav vi oss iväg på vår första skidtur. I längdspåren var det bra förhållanden och drygt en halvmil blev avverkad. Rätt lagom, då man är otränad. Vädret kunde inte vara bättre med strålande sol och lagom kyla. Jag fick både en, två och fler kickar av livet där ute. Efter en härlig dag ute i spåren blev det vila och afterski. Afterski må vara smutskastat men shit vad kul det är. Mycket allsång och lite öl. Efter afterski blev det bastubad och allmänt häng i stugan. Vi fick också tillskott i gruppen från två glada Örebroare. Jag somnade klockan halv tio, natt natt i min hatt!

Fredag
:
Ännu en bra dag i spåren, även om jag var mör. V åkte drygt en halvmil igen innan vi grillade krov och solade en aningen. Hem för vila och lite vin. Afterski och inbjudan till högfjällshotellet! Vi åkte hem, käkade, bastade, vilade och sen blev det en sväng ut på byn. Vi var tre tappra själar och gissa om det var kul. Jag dansade som det var min sista natt i livet och var redigt trött när taxin svängde in på uppfarten strax efter halv tre...

Lördag
:
Uppe med tuppen och ja, visst var jag lite sliten! Jag med en gravid anhängare och en annan dam lämnade skidorna hemma och gick på en riktig lång och härlig prommis. Första timmen gick det bara neråt, när vi vände insåg vi att det skulle gå uppåt. Jävlar i havet. Sara myntade då " Allt skönt för något oskönt med sig", så sant som det är sagt. Men hem kom vi även om det var tungt. Kvällen blev mysig middag, Mello och mat i mängder...

Söndag:
Ja, bara städning och hemresa. Jag var tung i sinnet över att behöva åka hem, shit vad jag hade velat stannat längre i år...

Ja, allt som allt; En grym Sälen med massa fina minnen!!!

X

Kom igen nurå!

Pissigt trist dag på jobbet med lite arbetslust MEN

1. Charlotte Kalla verkar ta medalj för Sverige, KUL!

2. Jag ska gå och se Pink i juli, KUL!

3. Imorgon skall jag på planeringsdag, KUL!

Nu skidor, sen berätta om mer Sälen =)

X

Hemma, hemma, hemma...

Då var man hemma efter en HELT fantastisk liten semester i Sälen...

Trött och tung i hjärtat (passande en dag som denna) ska jag duscha och krypa ner i soffan. Berättar mer om Sälen imöra...

X

Farewell och bye bye!

Sälen hägrar bakom hörnet och jag tror minsann jag är förberedd! Herre gud, vad är det som händer när Rosa är förberedd? S har varit här och hämtat min packning nu och jag skall bara styra upp mig själv dvs ordna mitt hem och tvätta håret.

I Sälen är internet icke att tänka på och täckning brukar man inte heller ha SÅ hoppas alla får det hemskt trevligt här hemma, kanske hinns det blogga en stundeli stund imorgon!

Tjingeling!

X

S.O.S

Hjälp, efter mitt senaste blogginlägg hände det grejer gott folk, action i vardagen kan man kalla det. Jag fick ett blodsockerfall som hette duga. Visst att jag var hungrig men jag trodde jag skulle börja käka på en socka, så hungrig var jag...

Jag hade tagit upp lax så med darrande händer, ett illamående från Abisko samt en knäckemacka i munnen styrde jag upp en middag. Resultatet? Not my finest moment. Stekte laxen för helvete för mycket och länge, såsen smakade bara peppar och potatisen hade kokat sisådär 10 minuter för lite. Trots detta grymt dåliga resultat så tror jag banne mig att de var en av de bästa måltiderna på länge.

Jag har även hunnit packa ner det mesta så lugnet har infunnit sig hos Rosa. Bara finliret kvar.

Och för er som inte kollat på "Himlen kan vänta" på SVT, GÖRT! Jesus, det var fint, sorgligt, gjorde ont och starkt på en och samma gång.

X


Förberedelser

Då var fredag avklarad sa min kollega idag, knäckande att det egentligen bara är måndag =) Ja, så nu är måndagen avklarad! Jag åker till Sälen på onsdag e.m så för mig känns det som en lyxig vecka, bara tre tidiga morgnar innan lite trevlig holiday in norr!Ni kan fatta att jag längtar! I år behöver jag ju inte längta efter snö, det har jag ju fått här. Men jag längtar till skidåkningen, mys i stugan, bastubad och lite afterski med =)

Så idag ska jag FÖRBEREDA MIG inför resan, något jag verkligen inte gjort de senaste åren(
2008,2007). Jag har packat i samma stund som vi åker. Så nu tar jag mig samman och packar hela två dagar innan avfärd, ball va?

Termos, lakan, bikini, underställ. ja, någit i den stilen och sen är man där!

Hepp hepp!

X

Söndagssummering

Hoppla hoppla!

Uddevalla var en hit. Vi åt, vi åt, vi åt och kollade på Mello. Sen pratade vi en hel del, som jag kan göra med Lirre och Marre. Jesus, efter detta fantastiska spektakel som kallas Mello (för övrigt vann de rätta bidragen!) var vi tvungna att gå ut på prommis, för att få maten på sin plats. Det gjorde gott...

Idag tog vi en sväng till Ikea. Jag shoppade loss till mitt kontor. Då jag inte får ha några hårda föremål på mitt kontor (säkerhet) inköpte jag en fin kruka i nån form av rotting och en fin fin platsblomma. Inköpte även lite ljus till hemmet och en resekudde!

Nu laddar jag mentalt inför måndag, Jesus vad tiden går fort och det är redan ny vecka...

X

Grease

Här ligger jag och tittar en en klassiker... GREASE! Vilke jävla film alltså, fråga mig inte hur många gånger jag set den? Skulle gissa på hundra, hundra och hundra gånger!

Jag skall fortsätta göra absolut ingenting framför Grease en stund till, sen blir det Uddevalla ikväll. Jag ska fira L födelsedag med middag, Mello och mys =)

X

Träningssugen?



Javisst, jag blir kräkfärdig bara jag ser det. Min bror kom tvåa och är en hejare på det här med Crossfit....

Jag säger bara brrrrrrrr, jag hade inte klarat mig en sekund!

X

Fredags feeling!

Ja, då var arbetsveckan slut och jag säger bara

CHIPS OCH PÅ SPÅRET!!!!

Jajemensan! Det är så skönt med helgen framför sig, trots att jag alltid somnar i soffan typ tio, haha =) Då jag är närmare medelåldern än tonåren så blir det lugnt och städat!

Nu, mat...

X

Chop chop!

Idag verkar jag vara effektiv som aldrig förr. Klockan sex var jag hemma. Nu har jag redan hunnit städa upp, lagat en köttfärssås som står och puttrar på spisen, gjort sallad och dukat...

Nu väntar jag på mitt sällskap; två snygga tjejer och en riktigt charmig liten kille!

Hepp hepp!

Ikväll är det torsdag, det betyder GLEE, yay! En kväll med gott sällskap och bra TV!

X

Att sova till



Bjuder på detta innan läggdags =)

X

Bo, bo bo....

Skepp ohoj!

Jag är Boplats tror jag bestämt. Häromdagen fick jag två stycken nya lägenhetserbjudande. Fatta!?! Jag har varit medlem sen Jesus gick på vatten och har fått ETT erbjudande. Under de senaste månaderna har jag fått FYRA stycken, hehe. Min tur nu kanske.

Den ena lägenheten sa jag nej till direkt, den var för dyr och säkert grym fin. Så tittade inte ens på den. Jag hade planerat det men ändrade mig sen. Den andra lägenheten var jag och kollade på idag. Den var fin. Inte någon WOW känsla men med lite ny färg/tapet i rummen och med mina möbler så är lägenheten i hamn. Det är några hållplatser närmare stan också! Så jag tror detta kan vara en jackpot. Jag har redan invigt min mamma i mina planer att familjen skall hjälpa mig att piffa upp lägenheten med tapet och färg.

MEN den är inte min än, så skall sluta planera!

Nej, nu varm dusch och sen en god bok!

Natti natti!

X

Livet är en schlager

Fattar ni hur mycket ni måste spana in detta?

Kan nog bli vårens roligaste blogg, för oss som gillar schlager det vill säga =)

Bästa Maria (som du även finner här) kommer göra ett galant jobb!

X

Bibel studier någon?

Jehovas ack dessa Jehovas...

Jag tror banne mig jag ska bli omvänd snart =)

Igår fick jag en inbjudan till att studera bibeln ikväll klockan 19:00. De två vittnena som brukar komma till mig hade skrivit en personlig liten hälsning att du hoppade att jag skulle komma...

Well, klockan är över sju och jag är hemma och väntar på mina ägg att bli kokta, hihi...

Känns som min blogg enbart handlar om Jehovas vittnen, hehe!

X

Bibel studier någon?

Jehovas ack dessa Jehovas...

Jag tror banne mig jag ska bli omvänd snart =)

Igår fick jag en inbjudan till att studera bibeln ikväll klockan 19:00. De två vittnena som brukar komma till mig hade skrivit en personlig liten hälsning att du hoppade att jag skulle komma...

Well, klockan är över sju och jag är hemma och väntar på mina ägg att bli kokta, hihi...

Känns som min blogg enbart handlar om Jehovas vittnen, hehe!

X

Dan före dan...

Ikväll var jag och såg Snabba Cash. Som tur har jag ju ett minne som en blåval och kom inte ihåg boken och det tror jag är bra. Jag gillade filmen väldigt mycket. Dock vill jag icke ha några uppföljare, det bådar illa. Jag vet inte ens om jag behöver säga något om Joel Kinnaman (åååååååååååg, snyyyyyyyyyyggast i stan).

Jag har även hunnit planera morgondagens stora höjdpunkt. John Mayer kommer till Köpenhamn och JAG måste vara där, död eller levande. Så imorgon är det operation tickets. Tyvärr sitter jag själv i ett möte just klockan tio. Så jag har ordnat två eminenta fröknar som skall trakassera Danmark till biljetterna är i våran ägo.

Håll tummarna och hatten! Nu är det jag som åker till Köpenhamn!

Sa jag att 2010 skulle bli ett grymt år eller?!?

X