Nu är jag arg!

Idag har varit en bra dag, vi har bara tagit det lugnt och gjort en massa skojiga saker!

Världskulturmuseumet i Göteborg, det ni!Vi var där och jesus vilka utställningar!De har en massa våningar och jag är blown away hur bra det var!de hade en utställning om trarfficking, därför min överskrift!En jättestor utställning som var gripande och oerhört bra!Jag var arg så det gjorde ont i fotknölarna stundtals...fan hur kan man utsätta människor för en sådan handling och leva med sig själv?Jag skakade ett tag för jag känner mig så maktlös, känns som trafficking är något som bara växer och växer och här sitter man och glor in i väggen. Man borde vara ute på barrikaden!Men ja, utställningen var grymt bra.....så jag uppmanar alla att gå dit och kolla! sen har de även en bra utställning om människor som lever längst med Orinocofloden i Sydamerika, hur häftigt som helst men jag var nog lite tagen sen trafficking utställningen och gick mest och surade, haha.....Karin i ett nötskal!

Sen var det även en utställning om Afrika, då blev jag arg igen. För det började att handla om slaveri och då kom jag på vilka as vi vita människor är som än idag förtrycker människor med annan hudfärg. Jag skrev en uppsats om aboriginerna i Australien och de är ett sådant lysande exempel på hur de vita har betett sig som grisar men ändå kommit undan med det. Indianerna, samerna ja det finns fler exempel....

Nog om detta, jag hade en liten period där jag var upprörd men det gick över även om det finns med mig. På utställningen hade de även film om Bob Marley och hur hans musik hängde ihop med politik,då blev det lite knägung och lycka!Så efter det var saker lite bättre.

Sen har vi gått lite på stan och hängt, nu ska vi äta en liten kycklingsallad, kolla på Sverige när de förhoppningsvis spöar Island och sen får jag nog sussa, som sagt va. Man är gammal....=)

X

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback